Budapestre érkezik az egyetlen magyar származású Oscar-díjas maszkmester

Thumbnail for 5967953

Csütörtökön, este fél hatkor ingyenes, regisztráció után látogatható mesterkurzust tart a Puskin Moziban Elek Zoltán, az egyetlen magyar származású Oscar-díjas smink- és maszkmester – írja az NFI tájékoztatása nyomán az MTI.

A közleményben felidézik: Elek pályája a hetvenes évek Magyarországán indult, ahonnan Hollywoodig jutott. Pályafutása alatt csaknem száz film megszületését segítette, többek közt olyan sztárokon dolgozva, mint Sylvester Stallone, Jeff Bridges, Cher, Jean-Claude Van Damme vagy Mickey Rourke.

Legismertebb munkája a Cher főszereplésével készült Maszk című film, amiért elnyerte a legjobb sminkért járó Oscar-díjat, legfontosabb munkái közt pedig olyan legendás darabokat találunk, mint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, a Földönkívüli zsaru, a Street Fighter – Harc a végsőkig, A függetlenség napja, a Grincs, a Terminál és a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed.

Nemzeti Filmintézet

A jelenleg Los Angelesben élő, az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjaként is aktív filmes most az erre a pályára készülő fiataloknak segít az AM/PM Filmes Képzési- és Karrierközpont szakmai mentoraként, csütörtökön pedig az ehhez kapcsolódó ingyenes programsorozat részeként mesél az érdeklődőknek.

Az ingyenes eseményhez kapcsolódó beszélgetést Deák Dániel vezeti majd.

The post Budapestre érkezik az egyetlen magyar származású Oscar-díjas maszkmester first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest