Egy tízéves lány lett a legfiatalabb ember, aki elkészítheti a világ legveszélyesebb ételét

Thumbnail for 6106661

Egy 10 éves japán lány lett a legfiatalabb ember a világon, aki jogot szerzett arra, hogy elkészítse fugut, azaz a gömbhalat – írja a Japan Times.

Ez azért nagy szó, mert az étel elkészítésének és fogyasztásának is szigorú szabályai vannak, ugyanis a gömbhal rossz kezekben akár halállal járó mérgezést is okozhat. Japánban évente átlagosan hatan halnak bele a gömbhal mérgébe.

Az ötödik osztályos Karin Tabira ezen a nyáron vizsgázott le, így már tudja, hogyan kell felvágni, kibelezni, majd elkészíteni a halat, hogy az emberi fogyasztásra alkalmas legyen.

A kislány teljesítménye azért is kivételes, mert többnyire tíz évet kell gyakorolni, hogy valakiből fuguséf legyen. Tabira viszont már ott tart, hogy lakhelye, Kumamoto prefektúra kormányzójának is felszolgálta már a halat.

Boldog voltam, amikor a kormányzó azt mondta, hogy „oishii”

– mondta újságíróknak, az oishii természetesen finomat jelent japánul.

Idén nyáron 93 ember próbált átmenni a teszten Yamaguchi prefektúrában, de csak 60-nak sikerült, köztük Tabirának. Ebben régióban nincs korhatár a fugu teszt elvégzésére, de Kumamotóban Tabira csak engedéllyel rendelkező felnőtt kíséretében készíthet ilyen ételt.

The post Egy tízéves lány lett a legfiatalabb ember, aki elkészítheti a világ legveszélyesebb ételét first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest