Először használtak öngyilkos kapszulát Svájcban, többeket őrizetbe vettek

Thumbnail for 6113001

Több ember őrizetbe vettek Svájcban, miután valaki állítólag egy úgynevezett öngyilkos kapszulával vetett véget az életének – olvasható a BBC beszámolójában. A jelek azt mutatják, hogy ez volt az első ilyen, eutanáziás eset.

A schaffhauseni rendőrség közölte, hogy „több személyt” őrizetbe vettek öngyilkosságra való felbujtás, valamint bűnsegédként öngyilkosságban közreműködés gyanújával, miután hétfőn egy ember a Sarco cég által gyártott kapszula használatával halt meg.

Az eutanázia Svájcban bizonyos körülmények között törvényi védelmet élvez. A Sarco által kínált öngyilkos kapszula azonban nem tartozik ezek közé az eljárások közé. A cég szerint a készüléket kizárólag az a személy tudja működtetni, aki véget akar vetni saját életének, orvosi felügyelet nélkül.

A rendőrség szerint a készüléket hétfőn egy erdei kunyhóban használták Merishausen térségében, Svájc egyik különösen ritkán lakott részén, a német határ közelében.

A rendőrség közölte, hogy egy ügyvédi irodától kaptak fülest az öngyilkosságról, amelyhez a készüléket használják. Az elfogott személyek számát és személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Az elhunytat szintén nevezték meg.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

The post Először használtak öngyilkos kapszulát Svájcban, többeket őrizetbe vettek first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest