Eltűnik Magyarország legnagyobb csomagküldő-hálózatának neve

Thumbnail for 6160681

A nyári felvásárlás után döntöttek is a Foxpost-Packeta hálózat új tulajdonosai, hogy a magyar márkanév, vagyis a Foxpost mellett teszik le voksukat. Vagyis a rókás névvel és arculattal működnek tovább, a Packeta márkanevet szép lassan kivezetik, a Packeta-csomagautomaták arculatát pedig fokozatosan frissíteni fogják – olvasható a portálon.

Bengyel Ádám, a Foxpost társalapítója marad a vezérigazgatói tisztségben, és az integráció után is számítanak minden packetás és foxpostos munkatársra. Úgy fogalmazott: márkaismertségi okokból döntöttek a Foxpost név mellett.

A korábbi Foxpost tulajdonosok, a Veres Tibor milliárdoshoz (a negyedik leggazdagabb magyarhoz) köthető Wallis csoport, valamint a Trueway júniusban jelentették be, hogy eladják a céget egy, a Packetát is tulajdonló nemzetközi befektetői konzorciumnak. Augusztusban vált véglegessé a felvásárlás.

A vevők, a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group szeptemberben döntötték el, hogy egyesítik a Foxpostot a Packetával. Az egyesüléssel a Foxpost lesz az ország legnagyobb csomagátvételi hálózata. Év végéig – a házhozszállítás mellett – már közel 3100 csomagautomata és 1700 csomagátvételi pont fog tartozni hozzájuk, megelőzve ezzel a GLS-t, az Easyboxot vagy az MPL-t is.

A két cég, a Foxpost Zrt. és a Packeta Hungary Kft. összehangolása most is zajlik, de nagy változások idén már nem várhatók az operációban. Most inkább arra fókuszálnak, hogy az év végi szezont minél zökkenőmentesebben vegyék.

Ami az ünnepeket illeti, van is miért aggódni. Tavasszal a Foxpost rendszerét fektette ki a Vinted online ruhapiac egyik akciója, majd a Packeta is csúnyán összeomlott, főként a Temu és a Vinted miatt. Már az Emaghoz tartozó Samedaynél is fokozódik a káosz.

Mindegyik eset nagy port kavart a felhasználók körében, heteket késnek a csomagok, a Packeta új raktárhelyiséggel és alvállalkozókkal próbálja menteni a helyzetet. És még csak most jön az év végi hajrá a magyar e-kereskedelemben black fridayjel, karácsonnyal.

The post Eltűnik Magyarország legnagyobb csomagküldő-hálózatának neve first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest