„Ez legfeljebb gimis rajzórán megy el” – rengeteg kritika éri a Katalin hercegnéről festett új portrét

Thumbnail for 5894754

A legújabb Katalin hercegnét ábrázoló portré igencsak megosztóra sikerült, és nagyon úgy tűnik, hogy azok vannak többségben, akik nincsenek megelégedve a festménnyel, amit Hannah Uzor brit-zambiai művész készített el, és ami a Tatler magazin júliusi címlapján debütál.

A képen Vilmos herceg felesége fehér ruhában, kék szalaggal és tiarában látható. A jelenleg rákkal kezelt hercegné nem ült modellt a műhöz. A festő a lapnak azt mondta, sok időt töltött azzal, hogy tanulmányozza Katalint, nézegesse a róla készült fotókat és videókat, amik a családja körében vagy éppen munka közben készültek róla. Minden bizonnyal a hercegné egy 2022. novemberi banketten viselt öltözékéből is merített ihletet (kiemelt képünkön).

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tatler (@tatlermagazine) által megosztott bejegyzés

A Tatler azt írta az elkészült festményről, hogy „erőt, méltóságot és bátorságot” közvetít, de a közvélemény kicsit másképp látja ezt az interneten. A legtöbben úgy gondolják, a portrén ábrázolt alak egyáltalán nem hasonlít a hercegnére. A New York Post ki is gyűjtött párat a rosszalló kommentekből.

  • „Ez borzalmas! Valamiért úgy érzem, hogy a művész nem rajong a hercegnéért. Ez olyan, mint egy rossz középiskolai házi feladat.”
  • „Ez egyáltalán nem hasonlít a walesi hercegnére. Először azt hittem, hogy vicc.”
  • „Ez nem számít jónak, ugye? Ez egy paródia akar lenni?”
  • „Egyáltalán nem hasonlít Katalinra. Ha nem viselné azt a ruhát, fogalmam sem lenne, hogy kit akar ábrázolni.”
  • „Katalin hercegnét tavaly karácsony óta nem láttuk. A művésznőnek, mint sokaknak, talán csak homályos emlékei vannak arról, hogyan néz ki.”
  • „Mégis honnan szedik ezeket a művészeket/festőket? Ez a szint legfeljebb gimis rajzórán megy el.”

Utóbbi hozzászólás a nemrég leleplezett III. Károly-portréra utal, ami piros háttér előtt ábrázolja a királyt, és amit szintén elég sokan kritizáltak.

Kapcsolódó
Leleplezték III. Károly első hivatalos portréfestményét azóta, hogy királlyá koronázták

Amikor a művész elkezdte a festményt, még a walesi herceg címet viselte az uralkodó.

The post „Ez legfeljebb gimis rajzórán megy el” – rengeteg kritika éri a Katalin hercegnéről festett új portrét first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest