Fejőstehénné vált Mészáros Lőrincék zászlóshajó cége, ennyi osztalékot fizetnek

Thumbnail for 5844877

Az Opus Global Nyrt. történetében először osztalékot fizet a társaság. A cég a konszolidált adózott eredményének 15 százalékát, 6,7 milliárd forintot fizet ki részvényeseinek, ez 10 forintot némileg meghaladó részvényenkénti osztalékot jelent, döntöttek a társaság részvényesei a közgyűlésükön, ahol egyébként a tulajdonosok 73 százaléka vett részt – idézi a portál Medgyesi Attila vezérigazgató-helyettest.

Az elfogadott számok alapján az Opus Nyrt. adózott eredménye 11,8 milliárd forintra emelkedett a tavalyi 8,8 milliárd forintról – mondta Kistakács Tünde pénzügyi igazgató. A társaság pénzügyi befektetőként működik, ezért bevételeinek döntő részét a konszolidációs körbe bevont 29 konszolidált és 5 társult társaság által fizetett osztalék jelenti, működési költségeit pedig a tagok által fizetett menedzsmentdíjak adják. A cégcsoport konszolidált eredménye egyébként 44,8 milliárd forintra nőtt.

A közgyűlés elfogadta a társaság új stratégiáját, ennek alapján a felvázolt ebitda-pálya (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) a 2022-es 22 milliárd forintról 2026-ra 110 milliárd forintra emelkedik. Hasonló vállalásként fogalmazódott meg a 15 százalékos osztalékszint fenntartása is a következő két évre.

Emellett döntés született arról is, hogy az Opus 10-ről 20 százalékig emelheti a sajátrészvény-hányadát, összesen 10 milliárd forint értékben vásárolhat új részvényeket. Így jó eséllyel szűkül majd a közkézhányad, azaz

hosszabb távon kevesebben részesedhetnek a társaság sikeréből.

A tavalyi eredményesség alapja az ipari szegmens volt. Itt a legkomolyabb eredményt a Mészáros és Mészáros építőipari cég hozta. Az RMI a Budapest–Belgrád vasútvonal Soroksár–Kelebia vonalát építi. Emellett az R-Kord is vasútépítési projektekben érdekelt. A Wamsler esetében az eddigi tűzhelyre alapozott portfóliói kibővítését célzó fejlesztések zajlanak.

The post Fejőstehénné vált Mészáros Lőrincék zászlóshajó cége, ennyi osztalékot fizetnek first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest