Félmilliárddal csökkentették az adójukat a számlázási láncolat irányítói

Thumbnail for 5953217

Számlázási láncot tártak fel és több mint egymilliárd forint értékben foglaltak le vagyontárgyakat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. A NAV azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy a számlázási lánc irányítói évek óta jól szervezett módon csökkentették fizetendő adójukat, és ezzel az állami költségvetésnek több mint 500 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

Az elkövetői kör tagjai ellen költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomoz a hivatal észak-magyarországi bűnügyi igazgatósága. A gyanúsítottak többlépcsős számlázási láncolaton keresztül, a fizetendő adójuk csökkentéséért fiktív tevékenységekről, például földmunkákról, épületkarbantartásról kiállított számlákat foglaltak bele a bevallásaikba.

Az üggyel kapcsolatban a pénzügyi nyomozók 28 helyszínen tartottak összehangolt akciót. A bizonyítékok begyűjtése mellett több mint egymilliárd forint értékű vagyont foglaltak le és vettek zár alá, a többi között nagy értékű személyautókat, teherautókat, kamionokat, rakodógépeket, ingatlanokat és bankszámlákat. A razzia során hét embert hallgattak ki gyanúsítottként.

The post Félmilliárddal csökkentették az adójukat a számlázási láncolat irányítói first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest