Ferenc pápa szerint szégyen, hogy egy év alatt sem sikerült elérni a békét Gázában

Thumbnail for 6136165

Ferenc pápa bírálta a nemzetközi közösséget és „szégyenletes tehetetlenségnek” nevezte hétfőn a Gázai övezet katolikusaihoz intézett nyílt levélben, hogy egy évvel a közeli-keleti háború kirobbanása után sem sikerült megoldást találni annak befejezésére.

„Látszólag kevesen törődnek azzal, amire a legnagyobb szükség van, és amire a legjobban vágynak: a párbeszéddel és a békével” – írta. „Bár a történelem bizonyítja, hogy az erőszak soha nem hoz békét, ennek ellenére úgy tűnik, hogy az évek alatt kialakult konfliktusok semmit nem tanítottak nekünk.”

A pápa szerint „egy éve megnyújtották a gyűlölet kanócát, amely ahelyett, hogy kialudt volna, az erőszak spiráljában robbant fel”.

Hétfői levelében a pápa közvetlenül a Gázai övezetben élőkhöz szólt:

Veletek vagyok Gáza régóta szorongatott és szörnyű helyzetben lévő népe, mindennap a gondolataimban és imáimban hordozlak titeket. Veletek vagyok, azokkal, akik a bombázások elől menekülve arra kényszerültetek, hogy elhagyjátok otthonaitokat, felhagyjatok az iskolával és a munkával. ….Veletek vagyok, veletek, akik féltek felnézni, mert féltek az égből lezúduló tűztől.

(MTI)

The post Ferenc pápa szerint szégyen, hogy egy év alatt sem sikerült elérni a békét Gázában first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest