Forradalminak nevezett soundbart jelentett be a Sonos

Thumbnail for 6152391

Rengeteg pletyka, és az iparági források szerint eredetileg szeptember elejére tervezett bemutató helyett a Sonos végül október 15-én leplezte le újdonságait, – a korábbi szivárgásoknak megfelelően – egy soundbart és mélynyomót. A Sonos Arc Ultra a gyártó négy éve debütált Arc hangprojektorának továbbfejlesztett változata, a Sonos Sub 4 pedig a cég jól ismert mélynyomójának negyedik generációs változata.

Az Arc Ultra prémium kategóriás soundbar, amit a gyártó magabiztosan forradalmi megoldásként jelentett be, köszönhetően a hangeszközben debütáló, saját fejlesztésű Sound Motion technológiának.

Ennek lényege, hogy az audio-mérnökök munkájának köszönhetően drasztikusan csökkent a beépített jelátalakító mérete, miközben jelentősen nőtt a basszus ereje. Röviden összefoglalva: kisebb méretből jobb minőségű és erőteljesebb hang érkezik, mint bármikor korábban. A gyártó ígérete szerint az Arc Ultra dupla akkora basszusra képes, mint az elődje, miközben 9.1.4 térhatású hangélményt biztosít – összehasonlításképp, a 2020-as Arc önmagában csak 5.0-ra volt képes.

Az új soundbar összesen 14 hangszórót tartalmaz, beleértve a Sound Motison mélysugárzót, illetve egy-egy klaszter magas sugárzót mindkét oldalon, és nem hiányzik a Dolby Atmos kompatibilitás, illetve a hangzást az eszköznek otthont adó helyiséghez igazító Trueplay technológia sem, ami immár iOS-es és Androidos eszközökkel is elérhető. A hangprojektor szoftvere képes finomhangolni a Dolby Atmos tartalmak lejátszását, illetve fejlett beszédjavító funkcióval is rendelkezik, aminek hála filmezés közben minden korábbinál tisztábban hallhatók a párbeszédek.

Sonos Sonos Arc Ultra soundbar.

Az Arc Ultra mellett bemutatkozó negyedik generációs Sonos Sub természetesen a korábbi verziónál erőteljesebb basszust biztosít, méghozzá két egyedi mélysugárzóval, amik ráadásul befelé néznek, nincs zümmögés vagy zörgés, köszönhetően a kialakításból következő erősemlegesítő hatásnak.

Fontos továbbá, hogy az új mélynyomónál a gyártó növelte a memóriát és a feldolgozási teljesítményt, ráadásul az eszköz új Wi-Fi adókat tartalmaz, amik biztosítják a jobb kapcsolatot, nemcsak a Sub, de az összes többi csatlakoztatott egység számára.

Ugye a Sonos ökoszisztéma egyik legnagyobb előnye továbbra is az, hogy a gyártó különböző termékei (hangszórók, soundbarok, mélynyomók stb.) vezeték nélkül összekapcsolhatók, szimultán játszható le rajtuk bármi, továbbá ennek a megoldásnak hála az Arc Ultra könnyedén tovább bővíthető oldalsugárzókkal (erre jó például az Era 100 vagy Era 300), vagy akár mélynyomókkal, így a frissen bejelentett Sub 4-gyel, vagy az idén kétéves, valamivel olcsóbb Sub Minivel.

Sonos A földön a Sub 4 mélnyomó, amiből kettő azért túlzásnak tűnik.

És ha már szóba került, érdemes kitérni az árakra is, amik a Sonos korábbi termékeihez hasonlóan elég magasak: az itthon is október 29-én debütálő újdonságok közül az Arc Ultra ára 414 990 forintért, míg a Sub 4 359 990 forintért lesz elérhető.

Kapcsolódó
Sonos Ace: kiváló, de kapkodva piacra dobott zajszűrős fejhallgató

Remek fülessel van dolgunk, de érhetetlen hiányosságokkal került a piacra.

The post Forradalminak nevezett soundbart jelentett be a Sonos first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest