Gödöllői puccskísérlet: Megmagyarázták döntésüket a Gémesi György ellen forduló képviselők

Thumbnail for 6168157

Puccskísérletnek minősítette csütörtökön Gémesi György gödöllői polgármester, hogy a testületi ülésen a képviselők váratlanul megszüntették a főtanácsadói pozíciót. A posztot a polgármester bizalmasa, L. Péterfi Csaba töltötte be, és habár Gémesi jelezte, hogy nem támogatja a javaslatot, a 14 fős testületből 12-en, köztük a saját frakciójából 8-an megszavazták azt.

A pozíció megszűntetését Gémesi György alpolgármestere, Bárdy Péter a helyszínen kiosztott előterjesztésben indítványozta. A polgármester válaszul visszavonta a javaslattal előálló alpolgármester minden hatáskörét.

A főtanácsadói pozíciót támogató képviselők egy része és az alpolgármester csütörtökön késő este videóüzenetben magyarázták döntésük okát.

Ebben a szervezeti és működési szabályzatot módosító javaslatban azt fogalmaztuk meg, hogy szűnjön meg az az álláshely, ami nagyon sok gödöllőit zavart. Persze nem tudták, hogy ez az álláshely mit jelent, csak a személyt ismerték, aki problémát okozott

– mondta Fábián Bertalan, társadalmi megbízatású alpolgármester hozzátéve, hogy továbbra is kitartanak az álláspontjuk mellett.

Szedmák Ágnes Anikó képviselő a videóban azt állította, hogy az elmúlt hónapban háromszor egyeztettek a polgármesterrel az ügyben, és ugyanazt kérték tőle, amit csütörtökön meg is szavaztak, ezért nem érhette őt váratlanul a javaslat. Jeney László Botond képviselő a videóban arról beszélt, hogy L. Péterfi Csaba főtanácsadó személye évek óta megosztja a gödöllőieket, ami miatt szerinte nem száz százalékos a polgármestert is adó Gödöllői Lokálpatrióta Klub támogatottsága.

A puccskísérletnek minősített határozat előterjesztője, Bárdy Péter, a jogköreitől megfosztott alpolgármester hangsúlyozta, soha nem fordult meg sem az ő fejében, sem a polgármestert támogató csapatban, hogy szembe forduljanak vele. Szerinte csak ebben az ügyben nem értettek egyet Gémesivel, de minden másban támogatják.

The post Gödöllői puccskísérlet: Megmagyarázták döntésüket a Gémesi György ellen forduló képviselők first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest