Gyurcsány: A szabadság és a függetlenség ünnepét árulók próbálják meg a közösség nevében ünnepelni

Thumbnail for 6164702

Egy békéjét vesztett közösségben az ünnep nem az emelkedett nyugalom pillanata, hanem a küzdelem folytatása más eszközökkel – fogalmazott Gyurcsány Ferenc október 23-i beszédében, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékművénél, az Ötvenhatosok terén.

A DK elnöke szerint Magyarországon a szabadság és a nemzeti függetlenség ünnepét árulók próbálják meg a közösség nevében ünnepelni, valójában ellopni, megbecsteleníteni. Hiszen 1956 arról szólt, hogy Magyarország megszabaduljon az orosz-szovjet uralomtól. Vagyis aki most utálkozással figyeli, hogy Ukrajna nem akar orosz uralom alatt élni, és megtagadja tőle a segítséget, az maga is áruló – jelentette ki. A volt kormányfő szerint Ukrajna ügyében a magyar kormány „a gyilkos oldalára áll, a gyilkost mentegeti, ezzel elárulja ’56 ügyét, a magyar szabadság és függetlenség ügyét, valamint elárulja a saját népét és szövetségeseit”.

The post Gyurcsány: A szabadság és a függetlenség ünnepét árulók próbálják meg a közösség nevében ünnepelni first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest