Havas Henrik: Orbán Viktor eljött Kisorosziba, és pontosan tudom, hogy érdeklődött utánam

Thumbnail for 6106740

Hosszú ideje a Duna partján fekvő Kisorosziban él Havas Henrik, aki az elmúlt napokban folyamatos tájékoztatást adott az árvízhelyzetről Facebook-oldalán. Péntek esti posztjában egyebek mellett az egyik unokájáról is írt.

„Nagyjából már hétfőn lehetett tudni, hogy hat-nyolc napig Kisoroszi megközelíthetetlen járművel. Kérdeztem az unokámtól, aki negyedik éve a Pozsonyi úti lakásomban vesztegel, mit szólna, ha nagypapa a lakásában húzná meg magát. A válasz: »Imádlak, nagypapa, de nem örülnék neki, mert felborítod az életritmusomat”” – kezdte a történetet Havas.

A folytatásból kiderült, hogy az unoka az elmúlt napokban egyszer kereste nagyszüleit, de akkor is csak egy a bridzs pontozásával kapcsolatos kérdést tett fel.

Most őszintén! Én tudom, hogy a gyerek matematikai zseni, de nem lehetett volna az, hogy megkérdezze, élnek-e, halnak-e Kisorosziban a felmenői? Most nem azért, de még Orbán Viktor is eljött Kisorosziba, és pontosan tudom, hogy érdeklődött utánam. Bezzeg az unoka, leragadt a társasági bridzs szabályainál

– írta, majd megjegyezte: „boldog-boldogtalan” aggódik miattuk, ami nagyon kedves, de őt nem annyira érdekli.

Havas ez után arról írt, a Szigetcsúcs szépségére általában mindenki rácsodálkozik, viszont a faluban csak alsótagozat van, a felső tagozatosoknak át kell járniuk iskolába egy másik településre, ami árvíz idején nehézkes.

„Senkinek nem akarom elvenni a kedvét a falunktól, én harmincöt éve boldogan élek itt, és csak egyet kérek a budapestiektől: persze, nyaranta jöjjenek a Szigetcsúcsba, gyönyörködjenek a világ legszebb látványában, de ha a gyerek beleszart a bokorba, egy nagyobb zacskóba próbálják már összeszedni nemcsak az ürüléket, de a szaros papírtörlőt is!” – fogalmazott bejegyzésében Havas Henrik.

The post Havas Henrik: Orbán Viktor eljött Kisorosziba, és pontosan tudom, hogy érdeklődött utánam first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest