Hídlezárás és forgalomkorlátozások lesznek Budapesten egy kerékpáros felvonulás miatt

Thumbnail for 5837451

Kerékpáros felvonulás miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek ma délután Budapesten – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint 15 órától 20 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a Soó Rezső sétány – Räde Károly sétány – Borbás Vince sétány – Üllői út – Ferenc körút – Petőfi híd – Egyetemisták parkja – Egry József utca – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Raoul Wallenberg rakpart – Friedrich Born rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút utca – Alagút – Clark Ádám tér – Széchenyi Lánchíd – Széchenyi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – Olof Palme sétány – Zichy Mihály út – Napozórét útvonal egyes szakaszait.

Az érintett rakpartokat, az Attila utat, az Alagút utcát, az Alagutat és a Lánchidat időszakosan teljes szélességében lezárják – közölte a BRFK.

A hétvégére a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) hirdetett meg szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét, amihez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott – közölte a MAKETUSZ az MTI-vel.

Coates Ádám, a rendezvény egyik ötletgazdája elmondta: az április 22-i Föld napjához kapcsolódva célul tűzték ki, hogy ezen a hétvégén „körbetekerjék a Földet”, azaz együttesen 40 075 kilométert tegyenek meg biciklin. A játékhoz egy okostelefonnal és egy kerékpárral bárki csatlakozhat a Kerékpárosbarát alkalmazáson keresztül.

Az előző években a kerékpárosbarát esemény sok tízezer biciklist megmozgatott már – emlékeztettek a közleményben.

A programhoz csatlakozott szolgáltatók mind minősített kerékpárosbarát helyek, vagyis megfelelnek a hálózat alapvető kritériumainak. Ilyen például a kulacstöltési lehetőség, a biztonságos biciklitárolás biztosítása vagy az alap szervizelési lehetőség a vendégek számára. Ezek a kerékpárosbarát szolgáltatók szintén a Kerékpárosbarát alkalmazásban érhetőek el.

The post Hídlezárás és forgalomkorlátozások lesznek Budapesten egy kerékpáros felvonulás miatt first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest