Hulladék-nagykereskedő céget alapított a Debrecenben giga-akkumulátorgyárat építő CATL

Thumbnail for 6110108

A világ legnagyobb akkumulátorgyártója, a Debrecenben 3000 milliárd forintos beruházást tervező CATL, úgy fest, a hulladékfeldolgozást is megoldja.

Áprilisban egy debreceni konferencián a CATL közügyekért felelős vezetője, Szilágyi Balázs kérdésre válaszolva még azt mondta, hogy többtucatféle hulladék kezelésére kell majd szerződéseket kötniük, és saját beruházásként egyelőre nem terveznek hulladékfeldolgozást. Hozzátette, hogy a CATL-nek Kínában és Indonéziában van saját hulladékfeldolgozó vállalata, amely egyelőre keresi a lehetséges helyszínét Európában.

A kínai hulladékfeldolgozó a Foshan központú Guangdong Brunp Recycling Technology Co., Ltd., ami a CATL holding leányvállalata. Azt írják magukról a honlapjukon, hogy a hulladékfeldolgozó holding a teljes ipari akkumulátorlánc újrahasznosítási rendszerét kiépítette, és a vezető nemzetközi autóipari vállalatok partnerévé vált.

Ilyen előzmények után szeptember elején jegyezte be a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a Brunp Recycling Technology Hungary Kft.-t, amelynek főtevékenysége a hulladék-nagykereskedelem, de a tevékenységei között sok egyéb mellett a veszélyes hulladék kezelése, illetve ártalmatlanítása is szerepel. A budapesti belvárosba bejegyzett cég tulajdonosa a HK Brunp Resource Recycling Technology Co. Limited.

A cégiratokból annyi látszik, hogy ugyanaz az ügyvédi iroda nyújt székhelyszolgáltatást és látja el a kézbesítési megbízott szerepét a CATL akkumulátorgyártásra létrehozott debreceni cége, a Contemporary Amperex Technology Hungary Kft. és a hulladékbizniszre alapított Brunp Recycling Technology Hungary esetében.

Kerestük a CATL-t az új cég bejegyzése kapcsán, hogy tisztázzuk, mégis saját érdekeltségi körén belül oldja-e meg a hulladékfeldolgozást, és ha igen, hol és mekkora kapacitású hulladékfeldolgozót terveznek. Azt is megkérdeztük, mi az oka annak, hogy a debreceni Contemporary Amperex Technology Hungary Kft. nem adta le a 2023-mas mérlegét a törvényben előírt május végi határidőig. Amint válaszolnak a 24.hu kérdéseire, közöljük az információkat.

The post Hulladék-nagykereskedő céget alapított a Debrecenben giga-akkumulátorgyárat építő CATL first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest