Havonta – három havonta érdemes kitakarítani az elektromos sütőt, ez viszont az egyik legkevésbé kívánkozó házimunkák közé tartozik, mert rendkívül macerás tud lenni.
Van viszont egy trükk, amivel sok időt és energiát spórolhatunk meg magunknak, írja a Nők Lapja.
A lap cikke szerint akármilyen sütőnk is van, melegítsünk elő legalább 100 Celsius-fokra. Ha van víztartó mélyedés a sütő alján, akkor töltsük fel vízzel és tegyünk bele egy mosogatógép kapszulát vagy tablettát. Ha nincs ilyen mélyedés, akkor egy üvegedénybe tegyünk vizet és abba a tisztítószert. 20-30 percre csukjuk be a sütő ajtaját, majd kapcsoljuk ki az eszközt és hagyjuk kihűlni langyosra.
Egy ronggyal töröljük ki ezután az egész sütőt, majd egy tiszta vizes törléssel takarítsunk ki minden ráégett szennyeződést.
Amennyiben könnyen szétszedhető a sütő ajtaja, akkor egy nedves mikroszálas törlővel tisztítsuk meg az üvegeket, ha maradt ráégett kosz, akkor pengével óvatosan kapargassuk le és töröljük tisztára.
A cikkben figyelmeztetnek, ha valami nagyon makacs étel égett rá a sütőre, mondjuk kifolyt sajt, lekvár, paradicsomszósz, akkor inkább azonnal essünk neki a sütőnek.
The post Így takarítható ki legegyszerűbben az elektromos sütő first appeared on 24.hu.
Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu