III. Károly először vett részt nyilvános eseményen azóta, hogy kiderült, rákkal küzd

Thumbnail for 5855143

A Buckingham-palota február elején hozta nyilvánosságra, hogy III. Károly a rák egyik meg nem nevezett formájával küzd. A király azóta visszavonult a nyilvános megjelenésektől, a háttérben folytatta munkáját, a brit királyi család hivatalos Instagram-oldalán viszont a múlt héten bejelentették, hogy a 75 éves uralkodó hamarosan visszatér a nyilvánosság elé.

Visszatérésére április 30-án került sor, amikor feleségével, Kamilla királynéval ellátogattak a londoni University College Hospital Macmillan Centre-be, ahol rákbetegséggel küzdő pácienseket kezelnek. Az intézményben töltött egy órájuk alatt a királyi pár találkozott szakorvosokkal, illetve betegekkel is. Látogatásuk célja az volt, hogy hangsúlyozzák a rák korai felismerésének fontosságát, illetve elismerjék azon innovatív kutatásokat, melyeknek egy részét a Cancer Research UK finanszírozza, és amelyeket az említett kórházban végeznek – írja a People.

Arról, ahogyan az uralkodó kezet fog a helyszínen összegyűltekkel, a brit királyi család Instagram-oldalán is megosztottak egy rövid videót.

A palota III. Károly folyamatban lévő kezeléséről is tájékoztatást adott.

Őfelsége kezelési programja folytatódik, ám orvosai elégedettek az eddigi fejlődéssel, így a király most már számos, a nyilvánosságot érintő feladatát folytathatja. A közelgő megbízatásokat szükség esetén kiigazítják, hogy minimalizálják az őfelsége további gyógyulását fenyegető kockázatokat

– közölte a Buckingham-palota szóvivője.

Azzal kapcsolatban, mikor fejeződhet be a király kezelése, a szóvivő úgy fogalmazott: korai lenne még megmondani, de az uralkodó orvosi csapata elégedett az eddig elért eredményekkel, és pozitívan állnak a gyógyulásához. Ami a király közérzetét illeti, hozzátette: „őfelségét nagyon bátorítja, hogy újra felveheti néhány nyilvános feladatát, miközben nagyon hálás orvosainak a szakértelmükért és folyamatos gondoskodásukért”.

Kapcsolódó
Károly visszatér a nyilvánosság elé, királyi feladatait is folytatja

Május elején már hivatalos programon is részt vesz.

The post III. Károly először vett részt nyilvános eseményen azóta, hogy kiderült, rákkal küzd first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest