Íme a tűzszüneti megállapodás tervezetének három fázisa

Thumbnail for 5865292

A Katar és Egyiptom által közvetített – és a Hamász által elfogadott tűzszüneti megállapodás – 33 izraeli túsz szabadon bocsátásával kezdődne, és Gáza újjáépítésével érne véget – derül ki a CNN-nel megosztott dokumentumból.

Az egyelőre el nem fogadott megállapodás három szakaszra oszlik, mindegyik 42 napos.

Az első fázis:

Ebben a szakaszban a Hamász 33 túszt – különösen nőket, gyerekeket, időseket és betegeket – engedne szabadon, cserébe az izraeli erők fokozatos kivonásáért Gáza egyes részeiből, a lefegyverzett palesztinok szabad mozgásáért cserébe. Mint írják, ebben a szakaszban 30 palesztin nőt és gyermeket szabadon engednének a Hamász által szabadon engedett minden izraeli túsz után. Továbbá harminc 50 év feletti palesztin foglyot engednének el minden 50 év feletti izraeli túsz után.

A 33 izraeli túsz szabadon engedésével együtt szabadon engednék az izraeli hadsereg női katonáit, de az Izraeli Védelmi Erők minden egyes szabadon bocsátott női katonája után Izraelnek 50 palesztin foglyot kell elengednie, köztük 30 életfogytiglani börtönbüntetést töltő elítéltet is.

A Hamász minden héten három túszt bocsátana szabadon. A dokumentum szerint a hatodik – és egyben utolsó – héten szabadon engedik a többi túszt, hogy teljesítsék a megállapodásban foglalt 33-as számot. A megállapodás azt is kimondja, hogy a Hamász a halott túszokat is bevonhatná a fogolycserébe.

A második fázis

A dokumentum nem tért ki egyértelműen a megállapodás második szakaszának részleteire, amely a tervek szerint a gázai „fenntartható nyugalom időszakát” foglalja magában, valamint a megmaradt túszok szabadon bocsátását, beleértve a civileket és az IDF férfi katonákat.

A harmadik fázis

A dokumentum szerint ebben a fázisban egy három-öt éves gázai újjáépítési tervnek kell elindulnia.

The post Íme a tűzszüneti megállapodás tervezetének három fázisa first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest