Jakupcsek: Ha valamitől félek, az nem a halál, hanem a kiszolgáltatottság, a mérhetetlen leépülés

Thumbnail for 6167082

Jakupcsek Gabriella lesz D. Tóth Kriszta legközelebbi utazópartnere az Elviszlek magammalban.

A két újságíró beszélgetéséből kiderül, hogy Jakupcsek 9 éves volt, mikor apját elvesztette. A férfi betegségét közelről követte végig, Jakupcseket később az édesanyja nem is vitte el apja temetésére, mert azt gondolta, így majd megkíméli a nehéz helyzettől.

Inkább a mély csend volt és a sok fájdalom, és nekem nagyon hosszú évekbe telt a műsoraimban, mire feldolgoztam a halált. Merthogy minden halottak napját nekem kellett csinálni 32 évig, hiszen mindig napi műsort készítettem.

Édesanyját egy éve veszítette el, ennek kapcsán azt mondja, ő nem feltétlenül a haláltól fél.

„Ha valamitől félek, az nem a halál, hanem a kiszolgáltatottság, az a mérhetetlen leépülés, ami az embert esetleg az élete végén eléri. Így vagy úgy, kit fizikailag, kit mentálisan, kit a fájdalomtól. Ezt végigasszisztálni épként, azt viselem nehezen. Nem az elvesztéssel van a baj, azzal számolunk. Arra valahogy mindenki fel van készülve, ez az élet része. Amivel nem számolsz, az az, hogy hogy kíséred el odáig, és ez az, amiről szerintem muszáj beszélgetni, mert először a szüleidet kíséred, és mire elkísérted, addigra már ott is vagy, hogy vagy észreveszed, vagy nem. Már magaddal kell dolgoznod, illetve fel kell készítened a környezetedet, némi tudatossággal, mi az, amit meg akarsz élni, mi az, amit nem. Az én anyukám ezt nagyon tudatosan csinálta.”

Az Elviszlek magammal új része most vasárnap este 22:00-től látható a Spektrum Home-on.

The post Jakupcsek: Ha valamitől félek, az nem a halál, hanem a kiszolgáltatottság, a mérhetetlen leépülés first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest