Janet Jackson szerint Kamala Harris nem is fekete

Thumbnail for 6110376

Janet Jackson visszatérő európai turnéra indul szeptember végén, és ennek apropóján adott interjút a Guardiannek, melyben megkérdőjelezte Kamala Harris etnikumát:

„Nos, tudod, mit mondtak állítólag?” – tette fel a kérdést Jackson az újságírónak, amikor az szóba hozta Harrist, mint lehetséges következő elnököt. „Ő nem fekete. Én ezt hallottam. Hogy ő indiai.”

Amikor pedig az újságíró jelezte, hogy Harris félig jamaicai (tehát fekete), félig indiai származású, Jackson nem hagyta magát megzavarni a tények által:

Az apja fehér. Ezt mondták nekem. Igaz, már napok óta nem néztem a híreket. De nekem azt mondták, hogy rájöttek, hogy az apja fehér.

Majd azt is mondta, nem is lényeges, ki nyeri a választásokat, mert úgyis balhé lesz.

Egy nappal később aztán az 58 éves énekesnő menedzsere, Mo Elmasri közleményt juttatott el a sajtóhoz, benne Jackson bocsánatkérésével, és annak beismerésével, hogy a megjegyzései „téves információkon alapultak”.

Csakhogy ezután kiderült, hogy Elmasri már nem Janet Jackson menedzsere: az énekesnő képviselői azt mondták a Varietynek, hogy Jackson nem engedélyezte ezt a nyilatkozatot, és az énekesnőt valójában a bátyja, Randy menedzseli hosszú évek óta. Elmasri pedig a Variety kérdésére e-mailben azt válaszolta: „Már nem dolgozom neki. Janet és Randy kirúgott, miután megpróbáltam javítani az imidzsét a közvélemény és a rajongói előtt, és ezt nem érdemlem meg”.

Janet Jackson európai turnéja szeptember 25-én kezdődik Párizsban.

The post Janet Jackson szerint Kamala Harris nem is fekete first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest