Katar szerint semmi okuk bezárni a helyi Hamász-irodát

Thumbnail for 5843264

Katarnak nincs semmi oka arra, hogy bezárassa a Gázai övezetet ellenőrző Hamász terrorszervezet dohai irodáját a gázai háborút lezáró katari közvetítési kísérletek közepette – jelentette be kedden a Perzsa-öböl menti állam külügyminisztériuma.

Sajtótájékoztatóján Mádzsid el-Anszári külügyi szóvivő leszögezte: a dohai kormány továbbra is elkötelezett a közvetítés mellett, és sérelmezi, hogy a vállalás miatt támadások érik.

A Hamász Dohában marad egészen addig, amíg a jelenléte hasznos és előnyös az egyeztetések szempontjából

– szögezte le, hozzátéve, hogy Doha semmilyen korlátozást nem rótt ki a Hamász Katarban lévő politikai vezetőire, akik, mint mondta, szabadon mozoghatnak az országban.

A Hamász 2012 óta tart fenn irodát Dohában, a napokban pedig a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai napilap arról adott hírt, hogy a szervezet elhagyhatja az országot a tűzszüneti tárgyalások zsákutcába kerülése miatt. A hírt a Hamász tagadta.

Katar – Egyiptom és az Egyesült Államok mellett – a háború októberi kitörése óta igyekszik közvetíteni a szemben álló felek között.

Míg a Hamász az azonnali és feltétel nélküli fegyvernyugvásra törekszik, Izrael a terroristák által októberben elhurcolt túszok elengedéséhez kötött bármilyen engedményt.

(MTI)

The post Katar szerint semmi okuk bezárni a helyi Hamász-irodát first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest