KEHI: nyomozás van folyamatban a Diákhitel Központ gazdálkodásával kapcsolatban

Thumbnail for 6127156

Nyomozás van folyamatban a korábban Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban, derült ki a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) szerdai közleményéből.

Az Átlátszó minap egy 2021 augusztusában kelt KEHI-jelentés alapján arról írt, hogy a Diákhitel Központ Magyar vezetése idején több alkalommal is túlárazott és felesleges kutatásokat, elemzéseket rendelt meg, és sokszor valódi verseny nélkül kötöttek szerződéseket bizonyos cégekkel. A KEHI összesen 52, 2018 és 2020 közötti, összesen 1,4 milliárd forint értékű szerződést vizsgált meg részletesen.

A KEHI mai közleménye szerint a vonatkozó kormányrendelet alapján tanácsadó tevékenységet folytatott a Diákhitel Központ Zrt. működése és gazdálkodása tárgyában. Ennek eredményeképp véleményt készített, amivel a tanácsadói tevékenységet lezárta, az ügyben ellenőrzési jelentés nem készült.

A Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban jelenleg nyomozás van folyamatban, melyben a tanácsadó tevékenységről készült vélemény és a kapcsolódó szerződések a nyomozó hatóság rendelkezésére állnak

– áll a közleményben.

The post KEHI: nyomozás van folyamatban a Diákhitel Központ gazdálkodásával kapcsolatban first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest