Kevesebb oldószert bocsáthat ki és kevesebb vizet használhat fel a debreceni akkugyár

Thumbnail for 5974039

Kevésbé fogja megterhelni a környezetét a nagy tiltakozásokat kiváltó debreceni akkumulátorgyár Papp László debreceni polgármester szerint.

Az elmúlt egy évben folyamatos egyeztetéseket folytattunk a CATL képviselőivel, annak érdekében, hogy mindazokban a kérdésekben, amelyek Debrecen közösségét kiemelten foglalkoztatták, pozitív irányú változásokat érjünk el. Ennek eredményeként néhány héttel ezelőtt a CATL bejelentette, hogy hűtés-technológiát vált és jelentős mértékben csökkenti a vízfelhasználást és ezt is jelentős mértékben tisztított szennyvíz felhasználásával teszi – írta Papp László, aki szerint a mai nappal újabb mérföldkőhöz érkeztek.

A CATL benyújtotta a kormányhivatalhoz, azt a módosítási kérelmét, melynek eredményeként az NMP nevű oldószer kibocsátását minimális szintre csökkenti. A 3 pontforrás közül az elsőn a jogszabály által engedélyezhető 150 mg/m3 helyett 2 mg/m3-re, a másodikon engedélyezhető 20 mgC/m3-ről 1,21 mgC/m3-re, a harmadik pontforráson 1 mg/m3-re csökkenti a maximális kibocsátást – hívta fel a figyelmet a politikus, aki megköszönte a kínai cég tulajdonosainak és vezetőinek, hogy „meghallgatták és megértették a debreceniek aggodalmait és azokra hosszútávon is megnyugtató megoldást találtak”.

Kapcsolódó

The post Kevesebb oldószert bocsáthat ki és kevesebb vizet használhat fel a debreceni akkugyár first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest