Kirill pátriárka: Kérjük az Urat, hogy védje meg országunk szent határait

Thumbnail for 5862526

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap, az ortodox húsvét alkalmából arra szólította fel honfitársait, hogy imában egyesüljenek egymásért és a fronton lévő katonákért. „Imádkozzunk egymásért. Amikor mindannyian közelebb kerültünk egymáshoz, többé nem vagyunk idegenek egymás számára” – mondta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett videóban Zelenszkij, aki hagyományos hímzett ukrán ingben és barnászöld színű nadrágban volt. A kijevi, XI. századi Szent Szófia-székesegyház előtt állva Zelenszkij azt mondta, hogy Ukrajna most már 802 napja harcol Oroszország ellen a győzelemért.

Az ukránok csak imádságban térdelnek le, és soha sem a megszállók előtt

– hangoztatta.

Az ortodox keresztények, köztük az ukrajnai és az oroszországi ortodox egyház is ezen a hétvégén ünnepli a húsvétot, míg a legtöbb nyugati egyház március 31-én tartotta az ünnepet.

„Ma külön imádkozunk orosz országunkért, amely nehéz, talán bizonyos értelemben sorsdöntő megpróbáltatásokon megy keresztül. Kérjük az Urat, hogy védje meg országunk szent határait” – ezt Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája mondta a Megváltó Krisztus székesegyházban megtartott húsvét éjszakai liturgia utáni prédikációjában. Reményét fejezte ki, hogy az Úr megállítja az Oroszország és Ukrajna közötti „testvérháborút”, és hogy a jelenlegi nehéz megpróbáltatások által tovább erősödik az emberek hite és Istenbe vetett reménye.

Az éjjeli liturgián Vlagyimir Putyin államfő is jelen volt, Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester társaságában.

KREMLIN PRESS OFFICE / ANADOLU / AFP

The post Kirill pátriárka: Kérjük az Urat, hogy védje meg országunk szent határait first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest