Krumplisaláta: lehetőleg ilyen majonézt használjunk

Thumbnail for 6253614

Újabb élelmiszerbiztonsági tippekkel jelentkezett a Facbookon a Nébih Oktatási Program csapata, hogy a karácsonyi menü ne okozzon kellemetlen meglepetéseket.

Ezúttal a karácsonyi menü klasszikus köretével, a majonézes krumplisalátával kapcsolatban osztottak meg tanácsokat.

Mint írták, a fogás készítésénél érdemes odafigyelni az alábbiakra.

  • A krumplisaláta egyik fő összetevője a majonéz, amelyből lehetőség szerint használjuk a boltban kapható változatot.
  • Ha mégis házi majonézt készítenénk, akkor mindig friss tojásokat használjunk.
  • A tojásokat felhasználás előtt érzékszervileg is ellenőrizzük.
  • A bolti majonézek esetében fontos, hogy felbontás után a hűtőszekrényben tároljuk.
  • A gyorsan romló élelmiszerek, mint a tejföl is fogyaszthatósági idővel rendelkeznek! Ez azt az időpontot jelöli, ameddig az élelmiszer még biztonsággal fogyasztható.
  • Lejárt fogyaszthatósági idejű terméket ne használjunk fel!
  • A krumpli tárolására is figyeljünk oda. Ne tároljuk például vöröshagyma mellett, mert gyorsabban megromolhat.

Korábban azt is körbejárták, hogy miért ne fogyasszuk el másnap a rántott pontyot.

Kapcsolódó
Itt kapható az eredeti dubaji csoki

Kézműves a termék.

The post Krumplisaláta: lehetőleg ilyen majonézt használjunk first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest