Madármentő inkubátorba tettek egy őzet, kiakadtak az állatmentők

Thumbnail for 6122797

Őzet tett be valaki a sukorói Vadmadárkórház madármentő inkubátorába szeptember 27-én, pénteken – derül ki az intézmény Facebookon közzétett bejegyzéséből. A rémült állat szétverte az inkubátort, leszaggatta a vezetékeket, és telepiszkította azt. A szervezet az eset kapcsán közölte: elegük lett, leszerelik az inkubátort.

A Vadmadárkórház tervezte inkubátort 10 éve állították fel, hogy megkönnyítsék a madarat behozók dolgát. Egy folyamatos szellőzést, fűtést és hűtést biztosító rendszert építtettek bele, valamint egy SIM-kártyás berendezést, amely azonnal üzenetet küldött a kórház dolgozóinak, ha madarat helyeztek el benne. Mint írják, az inkubátor elkészítése körülbelül 1 millió forintba került, de az emberek nem becsülték meg az eszközt.

Ezalatt a 10 év alatt találtunk itt mi már siklót, mókust, sünt, menyétet, őzet, teknőst, rókát, vidrát és még sorolhatnánk. Nyeltünk egyet minden esetben, és tisztelve az életet, elláttuk őket. […] Ez a pénteki eset most nagy falat nekünk

– olvasható bejegyzésükben.

A fiatal őz elhelyezése volt az utolsó csepp az önkéntesek poharában, akik egyébként szabadidejükben, munkájuk mellett üzemeltetik, saját forrásokból a Vadmadárkórházat. Az őzet ellátták, és visszaengedték a természetbe, de az inkubátort nem fogják megjavítani, leszerelik.

Mostantól madarakat kizárólag személyesen vesznek át, az alábbi időpontokban:

  • hétfő: 10–13 óráig,
  • kedd: 16–20 óráig,
  • szerda: 10–13 óráig,
  • csütörtök: 16–20 óráig,
  • péntek: 10–13 óráig,
  • szombat: 10–12 óráig.
Kapcsolódó
Jégen ragadt őzet mentettek meg a miskolci tűzoltók

A vadat a sajókeresztúri víztározó ejtette foglyul.

The post Madármentő inkubátorba tettek egy őzet, kiakadtak az állatmentők first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest