Magyar Péter: A kormány hazudik az önkéntesek számáról

Thumbnail for 6104967

A kormány megint hazudik. Orbán Viktor ma reggel azt állította, hogy csak 2753 önkéntes dolgozik az árvízi védekezésen, miközben csak a TISZA Párt ennél több civil munkáját koordinálja

közölte péntek délelőtt Magyar Péter a kormányfő árvízinfójára utalva. A Tisza Párt elnöke emellett azt állította, hogy az önkéntesek valós száma több tízezer.

De hát honnan is tudná ezt a miniszterelnök, amikor sehol nem összesítik a helyszínen a védekezők létszámát. A korábbi árvizek idején még az önkéntesek nevét és elérhetőségét is összeírták, így kaphattak később emléklapot (köztük én is).

Magyar a közleményben megköszönte a több tízezer önkéntes munkáját, illetve a rengeteg egyéb felajánlást, például egy kamionnyi homokot, homokzsákokat, lapátokat, gumicsizmákat, és hálásak azoknak is, akik a gáton dolgozók élelmezéséből vették ki a részüket.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte:

Tegnap pedig a délegyházi Nomád Kemping és Strand csapata 600 olyan honfitársunknak készített meleg ebédet, akik az árvízi védekezésen dolgoztak, köztük sok hivatásos katonának, akik három napja nem kaptak meleg ételt.

A politikus arról is írt, hogy most éppen szivattyút keresnek a Római-parti védekezéshez, ahol éjszaka is legalább 50 tiszás dolgozott és egyre nehezebb a helyzet.

The post Magyar Péter: A kormány hazudik az önkéntesek számáról first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest