Magyar Péter elárulta, miért nem szavazták meg az Ukrajnának kínált segítséget

Thumbnail for 6163663

Az Európai Parlament kedden nagy többséggel megszavazta, hogy a befagyasztott orosz vagyon jövőbeni hasznainak terhére az EU legfeljebb 35 milliárd eurós hitelt adhat Ukrajnának. A magyar EP-képviselők közül ezt azonban csak a Demokratikus Koalíció (DK) két politikusa, Dobrev Klára és Molnár Csaba támogatta.

A szavazáson a Tisza Párt hét képviselője közül hatan tartózkodtak, a hetedik, Magyar Péter a fideszes EP-képviselőkhöz hasonlóan nem is szavazott.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a kedden délután közleményt adott ki a strasbourgi szavazásról. Ebből kiderül, hogy képviselőiknek a fegyverbeszerzésekre és szállításra vonatkozó pontok miatt támadtak kétségei, emiatt döntöttek a tartózkodás mellett.

„Annak ellenére, hogy határozottan elítéljük az orosz agressziót és meggyőződésünk, hogy az agresszornak meg kell fizetnie az okozott károkért és az ukrán népnek segítséget kell nyújtanunk, a parlamenti határozat bizonyos, a fegyverbeszerzésekre és szállításra vonatkozó pontjai miatt a TISZA Párt delegációja az Európai Parlamentben a tartózkodás mellett döntött” – magyarázta Magyar Péter közleménye.

A párt EP-képviselői emellett úgy vélik, hogy több forrást kellene szánni az ország jövőbeni újjáépítésére.

„A tartózkodás melletti döntésünk szorosan összefügg azzal a legfőbb törekvésünkkel is, hogy ne akadályozzuk az Unió Ukrajna és népe megsegítésére, támogatására irányuló erőfeszítéseit” – olvasható a közleményben.

Magyar Péter szerint „az európai parlamenti határozatok jelentős része sajnos karácsonyfa szerűen épül fel”. Mint írta, ezeknek sok olyan pontja van, amely jó szívvel támogatható és több olyan, amely kétségeket vet fel.

Ilyen esetben egy felelős politikus csak a tartózkodás mellett dönthet. Ezen döntésünkről előzetesen tájékoztattuk az Európai Néppártot

– közölte Magyar Péter.

The post Magyar Péter elárulta, miért nem szavazták meg az Ukrajnának kínált segítséget first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest