Magyar Péter: Orbán Viktor fél a vitától, de súgógépet hozhat, sőt, használhat mesterséges intelligenciát is

Thumbnail for 6109170

Vasárnap este megtartott újabb online sajtótájékoztatóját Magyar Péter.

Először az árvízről beszélt, amelyről azt mondta: „talán a nehezén túl vagyunk”. Majd megjegyezte: „országunk jelesre vizsgázott.” Magyar szerint a szerencsének és a több tízezer aktivistának köszönhető az, hogy nem lett nagyobb baj. Szerencsének tartja Magyar, hogy alacsony vízszintre érkezett az árvíz. Megjegyezte: a mostani 60 centivel alacsonyabb volt, mint a 2013-as árvíz. Ennek ellenére „nem azt a tanulságot kell levonni, hogy nincs itt semmi tennivaló”.

Hozzátette: létre kell hozni vízügyi területen is a nemzeti minimumot. Magyar hangsúlyozta, erre azért lenne szükség, hogyha 2026-ban kormányváltás lesz, akkor is a korábban meghatározott nemzeti minimumok mentén kell politizálni. Magyar meggyőződése továbbá, hogy a kormány késve reagált az árvízre, lassan mozgósított, ellentmondásosan kommunikált.

Az Orbán Viktorral esedékes vitáról azt mondta Magyar: „értem, hogy a miniszterelnök 18 éve fél, mert rossz emlék fűzi a vitához.” Hozzátette: 40 százalékon állnak a közvélemény-kutatásokban, ezért a kormányfővel akar vitatkozni, és nem Orbán Balázzsal, aki épp ma harmadjára hívta ki vitára.

Megjegyezte: Orbán hozhat súgógépet, és mesterséges intelligenciát is használhat.

Nem kell félni, nem fog fájni.

Hozhatja a vitára Orbán Balázst is, hátha majd „két Orbán felér egy Magyarral.”

„Nem ülök be a fővárosi közgyűlésbe” – jelentette be, és felsorolta azokat, akik viszont igen. Azt is mondta, hogy SZMSZ-t akarnak módosítani, mert most a főpolgármesternek nagyon sok hatásköre van, így a „képviselők pedig csak bábok”. Magyar szerint most Karácsony Gergely főpolgármester felelőssége, hogy állítson olyan helyettest, akit meg lehet szavazni. Magyar szeretné, hogy a frakciók is legyenek bevonva a döntésbe. A Tisza Pártnak fontos a BKK-rendészet fejlesztése, az egységes városi arculat kialakítsa és akadálymentesítés. Az esetleges 2036-os budapesti olimpiáról azt mondta, hogy előzetes és számítások és népszavazás a feltétele annak, hogy ezt akár elvileg is támogassa a Tisza Párt. Hozzátette: nem realitás a 2036-os olimpia Budapesten.

The post Magyar Péter: Orbán Viktor fél a vitától, de súgógépet hozhat, sőt, használhat mesterséges intelligenciát is first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest