Magyar Péter szavazatszámlálókat toboroz

Thumbnail for 5871864

A Tisza Párt EP-listavezetője arra buzdítja az embereket, hogy csatlakozzanak szavazatszámláló csapatukhoz. Magyar Péter Facebook-oldalán azt írta, hogy összesen 22 ezer emberre lenne szükségük június 9-én a választások tisztább lebonyolításákoz.

Ismerjük a trükkjeiket: szavazólapok érvénytelenné tétele, láncszavazás, buszoztatás, Kubatov-lista, szavazatvásárlás, szociális- és idősotthonokban szavaztatás, fenyegetés, ígérgetés. Segíts megóvni a választás tisztaságát!

Azt írta, fontos, hogy a választási folyamat átlátható legyen, amihez hozzájárulhatnak a szavazatszámlálók, akik garantálhatják a választások zökkenőmentes lebonyolítását. Magyar Péter izgalmasnak, felelősségteljesnek nevezte a munkát, amire idehaza és a nagykövetségeken is várja az embereket a Talpra Magyarok! közössége.

Frissítünk!

Ha kell, Hadházy is tüntet az MTVA-nál

A választási vita ügyében közben Magyar Péter mellé állt Hadházy Ákos. A független képviselő szerint is csak a köztévében van értelme vitázzni Deutsch Tamással, ha pedig az MTVA ezt nem biztosítja, ő is ott lesz Magyar tüntetésén. Szerinte árulkodó Dobrev Klára érvelése (a köztévébe úgyse engedik be őket), ha egy ellenzéki politikus szerint a hatalomra nem lehet nyomást gyakorolni, akkor el kell gondolkodni, van-e értelme a munkájának.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) előzőleg közölte: választási tájékoztató füzetek és videós segédanyagok is segítik a szavazatszámláló bizottságok felkészülését a június 9-i európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választásokra.

A településtípusok alapján elkészített választási füzetek részletes tájékoztatást nyújtanak – egyebek mellett – a szavazás előkészítéséről, lebonyolításáról, a névjegyzék vezetéséről, a szavazatok megszámlálásáról.

A szavazatszámláló bizottsági tagoknak készített felkészítő anyagokat az NVI valamennyi jelölő szervezetnek megküldte, és kérte, bizottsági tagjai képzéséhez elsősorban azokat használják.

The post Magyar Péter szavazatszámlálókat toboroz first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest