Magyar Péter szerint Kocsis Máté munka helyett pezsgőzéssel és a borozással tölti a délutánokat

Thumbnail for 5833652

Kedden Kocsis Máté azt mondta, elfogadja, hogy a kormány tagjai cáfolták korábbi állítását, miszerint Varga Judit miatt jutott közpénzes pozíciókhoz Magyar Péter, de hozzátette, hogy ők is fogadják el, hogy ez neki joggal juthatott eszébe. A Fidesz frakcióvezetője azt is felrótta Magyarnak, hogy nem a végzettségének megfelelő pozíciókat kapott (ám arra nem tért ki, hogy a Diákhitel Központ jelenlegi vezetője is jogász végzettségű).

A Gyulán kampányoló Magyar Péter a Telexnek elmondta, hogy szerinte a Fideszre valóban jellemző, hogy családi kötelékek miatt segítenek pozícióba embereket, és azt sem állítja, hogy nála ez ne lett volna szempont. Magyar szerint ezek a kapcsolatok segítenek abban, hogy az ember önéletrajza eljusson a „megfelelő helyre”.

Én ezt sose tagadtam. Nyilván Kocsis Máté letagadja, de a Fideszre nagyon is jellemző a nepotizmus, a feudalizmus, helyi szinten vagy máshol is. De ennek fogunk véget vetni

– mondta Magyar, aki Kocsis azon állítását cáfolta, hogy 8 millió lett volna a fizetése.

Magyar szerint Kocsis megijedhetett attól, hogy azt állította, Magyar Pétert a felesége pozíciója miatt nevezték ki állami cégek vezetésébe, hiszen ezzel hivatali visszaéléssel vádolta meg a kormányt és a saját kollégáit, ami miatt feljelentést kéne tennie.

A TISZA-párt listavezetője kifejtette azt is, hogy szerinte Kocsis nem sokat dolgozik: „napjai nagy részét, főleg a délutánokat pezsgőzéssel és borozással tölti”. Ilyenkor állítása szerint nem is nehéz megtalálni a Lovarda környékén vagy a Batthyány Lajos Alapítvány felújított kastélyánál, melynek díszterme „úgy néz ki, mint egy angol klub”. „Ott szoktak az urak ingyen fogyasztani. Kocsis szerintem többet tartózkodik ott, mint az irodájában” – mondta Magyar, aki szerint az egyetem alatt is leginkább kocsmákban lehetett látni a MIÉP ifjúsági tagozatát vezető Kocsist.

Kapcsolódó
Magyar-ügy: Kocsis Máté neje egy miniszter miatt kapta az állást

Polt Péter szerint az állami cég ügyét csak az Állami Számvevőszék vizsgálhatja.

The post Magyar Péter szerint Kocsis Máté munka helyett pezsgőzéssel és a borozással tölti a délutánokat first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest