Európa tíz legautentikusabb gasztrofővárosa közül Budapest végzett az élen – írja a Vince a Saga elemzése alapján.
Az utazási társaság több mint 5 ezer étterem Google-értékeléseit vizsgálta 125 európai városban. Azt nézték, hogy milyen gyakran szerepelnek bennük az „authentic” (hiteles, eredeti) és a „traditional” (hagyományos) szavak, és hogy mit mutatnak az összesített értékelések. A „szavazatok” alapján a kontinens legautentikusabb éttermi élményét a magyar főváros kínálja.
A lista második helyén némileg meglepő módon a görögországi Pireusz áll. Az értékelés szerint a tengerparti város az ínyencek paradicsomává nőtte ki magát, a friss tengeri fogások, mint például a grillezett polip, a fűszeres halleves vagy a r opogós tőkehal mellett a mézzel leöntött, aranyló loukoumades fánk teszi teljessé a gasztroélményt.
A tízes listán szerepel még Bécs, Valletta, Prága és Krakkó is. A hagyományos gasztronómia terén Olaszország viszont épphogy csak befért a top 10-be.
Íme Európa 10 legautentikusabb gasztrovárosa a Saga szerint:
- Budapest, Magyarország
- Pireusz, Görögország
- Athén, Görögország
- Bécs, Ausztria
- Krakkó, Lengyelország
- Prága, Csehország
- Valletta, Málta
- Varsó, Lengyelország
- München, Németország
- Milánó, Olaszország
The post Magyar város lett Európa gasztrofővárosa first appeared on 24.hu.
Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu





