Magyar város lett Európa gasztrofővárosa

Európa tíz legautentikusabb gasztrofővárosa közül Budapest végzett az élen – írja a Vince a Saga elemzése alapján.

Az utazási társaság több mint 5 ezer étterem Google-értékeléseit vizsgálta 125 európai városban. Azt nézték, hogy milyen gyakran szerepelnek bennük az „authentic” (hiteles, eredeti) és a „traditional” (hagyományos) szavak, és hogy mit mutatnak az összesített értékelések. A „szavazatok” alapján a kontinens legautentikusabb éttermi élményét a magyar főváros kínálja.

A lista második helyén némileg meglepő módon a görögországi Pireusz áll. Az értékelés szerint a tengerparti város az ínyencek paradicsomává nőtte ki magát, a friss tengeri fogások, mint például a grillezett polip, a fűszeres halleves vagy a r opogós tőkehal mellett a mézzel leöntött, aranyló loukoumades fánk teszi teljessé a gasztroélményt.

A tízes listán szerepel még Bécs, Valletta, Prága és Krakkó is. A hagyományos gasztronómia terén Olaszország viszont épphogy csak befért a top 10-be.

Íme Európa 10 legautentikusabb gasztrovárosa a Saga szerint:

  1. Budapest, Magyarország
  2. Pireusz, Görögország
  3. Athén, Görögország
  4. Bécs, Ausztria
  5. Krakkó, Lengyelország
  6. Prága, Csehország
  7. Valletta, Málta
  8. Varsó, Lengyelország
  9. München, Németország
  10. Milánó, Olaszország

The post Magyar város lett Európa gasztrofővárosa first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest