Már 10 milliárdot hozott Schmidt Máriáéknak a minisztériumi bérlő

Thumbnail for 6160471

Csendben és verseny nélkül újrakötötte az Agrárminisztérium Schmidt Mária családi cégével, a BIF Nyrt-vel a bérleti szerződését, amit még hat évvel ezelőtt, a tárca Kossuth téri épületének felújítása miatt kötöttek, hogy átmenetileg elhelyezzék a minisztérium apparátusát – tudta meg a hvg.hu. Ráadásul 30 millióval többet fizetnek, vagyis már havi nettó 147 millió forintért bérlik Schmidt Máriáéktól az irodaházat, és mivel még az inflációt is kompenzálják nekik, ez idáig több mint 10 milliárd forintot fizettek a BIF Nyrt-nek a hvg.hu számítása szerint.

„A jelen épület további használata mellett alapvetően az szól, hogy a költözéssel járó nehézségeket el tudjuk kerülni. Egyébként a létszámunknak megfelelő elhelyezést biztosító üres épületet igen nehéz lenne találni” – magyarázta az Agárminisztérium a lapnak, hogy miért hosszabbították meg a bérleti szerződést.

Az Agrárminisztérium a Duna-parti Vigadó Palota Irodaházat bérli a BIF Nyrt-től, valamint 60 parkolóhelyet az Aranykéz utcai parkolóházban. A bérleti szerződést még 2018-ban kötötték, amikor Schmidt Mária még kormánybiztosként dolgozott Orbán Viktor miniszterelnök mellett.

Mint ismert, a BIF Nyrt. fő részvényese a PIÓ-21 Kft., amely Schmidt Máriának és gyerekeinek a cége: a lánya, Ungár Anna, illetve fia, az LMP társelnöke, Ungár Péter a másik két tulajdonos.

The post Már 10 milliárdot hozott Schmidt Máriáéknak a minisztériumi bérlő first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest