Igaz, hogy a fagyasztott ételek korlátlan ideig eltarthatók?
Ezt a kérdést tették fel legutóbb a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih), a válaszuk pedig az volt, hogy nem.
Magyarázatuk szerint ugyanis a fagyasztás nem állítja meg teljesen a változásokat, csak lelassítja a romlást okozó folyamatokat. Idővel a fagyasztott ételek minősége romlik: kiszáradhatnak, elszíneződhetnek, ízük is megváltozhat, tették hozzá.
Ezért minden ételnek van ajánlott fagyasztási ideje:
- például a húsleves 2–3 hónapig,
- a pörköltek 3–6 hónapig,
- míg a zöldségek és gyümölcsök 8–12 hónapig tárolhatók.
A Nébih azt ajánlja: érdemes minden csomagot felcímkézni a fagyasztás időpontjával, hogy tudjuk, meddig érdemes felhasználni.
The post Meddig fogyaszthatók az otthon lefagyasztott ételek? first appeared on 24.hu.
Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu