Még sosem voltak ennyien kíváncsiak a cannes-i filmvásárra

Thumbnail for 5894201

Idén is rekordrészvétel volt a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál idején tartott filmvásáron, amely szerda este ért véget. A fesztiválpalota alagsorában rendezett találkozón és vetítéseken több mint tizenötezer akkreditált filmes szakember, producerek, forgalmazók, moziüzemeltetők és alkotók fordultak meg. Az 1959-ben létrehozott cannes-i filmvásár a fesztivállal egyidőben, május 14-én nyílt meg, de három nappal a hivatalos program versenyének díjátadó ünnepsége előtt bezárt.

A vásár idén több mint 140 országból több mint tizenötezer résztvevővel megdöntötte a tavalyi látogatottsági rekordot, 2023-ban tizennégyezer akkreditált volt jelen

– írta a Le Francais című francia filmes szaklap.

A filmvásáron csaknem 1200 vetítést tartott a több mint ötszáz kiállító. Az egyhetes rendezvényen több mint 250 eseményt is szerveztek a tavalyi kétszázhoz képest, köztük a Magyarországon gyorsan növekvő filmipar kihívásai címmel pénteken tartott konferenciát Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, valamint Kemény Ildikó, Robert Lantos és Mike Goodridge producerek részvételével. Guillaume Esmiol, a filmvásár igazgatója üdvözölte, hogy folytatódott az Ázsiából érkező filmesek számának növekedése, valamint a brazil, a kínai és az ausztráliai filmipar fellendülése és cannes-i jelenlétének erősödése. Rajtuk kívül a díszvendég Svájc is jelentős delegációval képviseltette magát idén.

Helyszíni tudósításunk a fesztiválról:

Kapcsolódó
Meryl Streep másnaposan is lenyűgöző

A cannes-i filmfesztiválon kedd este életműdíjjal kitüntetett színészlegenda másnap egy nyilvános beszélgetésen lazán és humorosan mesélt a karrierjéről. Megosztotta velünk, hogy mikor jut el odáig, hogy legszívesebben megölné a rendezőjét. Helyszíni tudósítás Cannes-ból.

The post Még sosem voltak ennyien kíváncsiak a cannes-i filmvásárra first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest