Megszavazta az amerikai szenátus: 61 milliárd dolláros segélycsomagot kap Ukrajna

Thumbnail for 5844312

Megszavazta az amerikai szenátus a 95 milliárd dolláros nagyjából – csaknem 35 ezer milliárd forintos – külföldi segélycsomagot, ami tartalmazza Ukrajna, Izrael és Tajvan katonai támogatását is – közölte a CNN.

Joe Biden amerikai elnök várhatóan szerdán írja alá az erről szóló jogszabályt. A szenátus kedd este támogatta az amerikai képviselőház által szombaton elfogadott intézkedést, kétpárti szavazással, 79-18 arányban fogadták el. A csomag 61 milliárd dolláros – azaz több mint 22 ezer milliárd forintnyi – katonai segélyt tartalmaz Ukrajnának. A Pentagon közlése szerint ezt napokon belül szállítják a háború sújtotta országba.

Mint a CNN írja, a 61 milliárdos keretből mintegy 23 milliárd dollárt az Egyesült Államok álatl szállított fegyverek, készletek feltöltésére fordítanának, és több mint 11 milliárd dollárt finanszíroznának a régióban folyó jelenlegi amerikai katonai műveletek.

A törvényjavaslatban szereplő közel 14 milliárd dollár segítene Ukrajnának fejlett fegyverrendszerek és egyéb védelmi felszerelések vásárlásában.

The post Megszavazta az amerikai szenátus: 61 milliárd dolláros segélycsomagot kap Ukrajna first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest