Megszólalt a MÁV a kisiklott mozdonnyal kapcsolatban

Thumbnail for 6160746

Ma hajnalban, a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengellyel kisiklott a pályáról. Szerelvényvonat volt, így utast nem szállított, sőt a közelében sem tartózkodott – közölte Hegyi Zsolt MÁV-vezérigazgató hétfő délelőtt, Facebook-oldalán, miután korábban Vitézy Dávid számolt be arról, hogy egy kisiklott mozdony okozta a hétfő reggeli zavarokat a Keleti pályaudvar működésében.

A MÁV-vezér a posztban jelezte: az eset során senki nem sérült meg, a mozdonyvezető sem, aki elmondása szerint észlelte a pályahibát és ennek megfelelően cselekedett.

A baleset kapcsán érthetően jut eszébe mindenkinek az augusztusi, jóval súlyosabb siklásos baleset, amely szintén a Keleti pályaudvarnál történt. A két esetnek azonban műszaki értelemben nincs köze egymáshoz, hiszen az akkori balesetért felelős csavarokat azóta minden indokolt helyen átvizsgáltuk és az állapotuktól függetlenül, pusztán a koruk alapján cseréltük

– jelezte Hegyi Zsolt, aki hozzátette, hogy a jelenlegi baleset okait alaposabb vizsgálatnak kell tisztázni, de az már látszik, hogy a háttérben más áll: egy csúcssín tört el.

A vezérigazgató elismerte, hogy az utasoknak az a fontos, hogy biztonságban és a tervezett időben eljuthassanak az úti céljaikba, ezzel kapcsolatban azt írta: „ezen dolgozunk”. Végül hangsúlyozta:

Addig az eddiginél gyakoribb, alaposabb vizsgálatokkal és szigorú biztonsági intézkedésekkel teszünk azért, hogy az ilyen és ehhez hasonló balesetek megelőzhetők legyenek, vagy mint ebben az esetben, a hatásuk minimalizálható legyen.

The post Megszólalt a MÁV a kisiklott mozdonnyal kapcsolatban first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest