Megszűnt és a netről is eltűnt a több mint húsz éve alapított Artportal

Thumbnail for 5844950

Kedves Barátaink, tisztelt Olvasóink,
az a csapat, amelyik az elmúlt években működtette és tartalommal töltötte meg az artportált, befejezte tevékenységét. Köszönjük olvasóinknak az irántunk tanúsított figyelmet, szerzőinknek a kiváló írásokat és bízunk benne, hogy kapcsolatunk a jövőben sem szakad meg.
Az artportal jelenleg nem érhető el a világhálón, további sorsáról tulajdonosai döntenek

írta ki szerdán az Artportal csapata a művészeti adatbázis és hírportál Facebook-oldalán. A honlapra rákeresve jelenleg valóban hibaüzenet jön ki, és arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy ez csak átmeneti állapot, vagy az oldal értékes archívuma örökre eltűnt az internetről.

Az Artportalt 2003 decemberében hozta létre az Enciklopédia Kiadó, alapítója F. Almási Éva volt. A hazai művészeti élet hírei, interjúk, programajánlók voltak olvashatók a portálon. A Wikipedia szerint a weboldal gerincét a 8000 szócikkből álló Kortárs Magyar Művészeti Lexikon (I–III) képezte, melynek kiadója és felelős szerkesztője F. Almási Éva, főszerkesztője Fitz Péter volt. Ezt egészítette ki a lexikonban nem szereplő, illetve a fiatal művészeket bemutató adatbázis (közel 4000 új szócikkel), melyet 2003–2012 között F. Almási Éva szerkesztett. 2012-ben a portál új tulajdonoshoz, Kiss Ferenchez került, a weboldal kiadója az Artportal Hungary Kft. lett.

The post Megszűnt és a netről is eltűnt a több mint húsz éve alapított Artportal first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest