Milliókat kaphatnak a jövő olimpikonjai a Szentkirályitól

Thumbnail for 5857532

Ismét kiírásra került a Szentkirályi Tehetségprogram, amely két év után újra a jövő bajnokait keresi a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával és a program történetében először saját nagykövettel, az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok tornász Berki Krisztiánnal. A program korábbi győztesei között ott van a paralimpiai aranyérmes Kiss Péter Pál, Pusztai Liza világbajnok, ifjúsági olimpiai bajnok magyar kardvívó, Gazsó Alida Dóra világ- és Európa-bajnok kajakozó, valamint az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám is, hogy csak néhány nevet említsünk.

A korábbi években sikeresen megvalósult négy sport, valamint egy divat témájú évadot követően idén bármely nyári olimpiai sportágban megmérettethetik magukat a tehetségek. Ehhez pedig nem kell mást tenniük a 14 és 18 év közötti utánpótlás sportolóknak, mint hogy kitöltik a jelentkezési ívet a www.szentkiralyi.hu/tehetsegek oldalon május 8-ig.

Ezt követően a pályázók közül az öttagú zsűri – Berki Krisztián a Magyar Tornaszövetség sportigazgatója, ötkarikás bajnok, Balogh Levente a Szentkirályi Magyarország elnöke, Nagy Tímea olimpiai bajnok vívó, Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó és Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó – szakmai szempontok alapján választja ki azt a három fiatal sportolót, akik közül a közönség szavazatainak arányában osztják majd ki a helyezéseket és az ezzel járó anyagi támogatást.

A győztes kétmillió forintot kap, míg a második helyezettet a szavazatok arányában 1 millió forinttal, a 3. helyezettet pedig 500 ezer forinttal támogatja a Szentkirályi. A program célja, hogy a költséges edzőtáborokhoz, sporteszközökhöz és nevezési díjakhoz nyújtott hozzájárulással mozdítsa előre a három kiválasztott fiatal sportkarrierjét.

Nem csak a pénz lehet motiváció

Az olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok tornász, a Szentkirályi Tehetségprogram nagykövete Berki Krisztián elmondása szerint sportvezetőként is tapasztalja, hogy bár a klubok és a válogatott mindent megtesz a sportolók kiteljesedésért, nagy lökést tud adni egy fiatal pályájának az anyagi hozzájárulás, ahogy az is, hogy egy nagy márka biztosítja támogatásáról a szárnyaikat bontogató tehetségeket.

Emellett Berki szerint az is hatalmas erősítést adhat, ha a szakmai zsűri tagjaihoz hasonló kiválóságok, vagy nagykövetként ő maga tud egy-két olyan jó tanácsot adni, vagy támogató szót mondani az utánpótlás sportolóknak, amit később hasznosíthatnak a pályájuk során. Azt pedig a Magyar Torna Szövetség Sportigazgatója és a Szentkirályi vezetője, Balogh Levente is kiemelte, hogy a programnak nincs vége az eredményhirdetésnél, ugyanis a nyertesek, és minden egyes résztvevő a közösség tagjává válik.

Szentkirályi Magyarország

„Az anyagi támogatás egy hatalmas plusz, de az, hogy a pályánk nyomán tudunk tanácsokat adni, átsegíteni a buktatókon, például jó sportpszichológust és egyéb specialistákat ajánlani, szintén jól jöhet a pályakezdőknek” – mondta Berki Krisztián, a Szentkirályi Tehetségprogram nagykövete hozzátéve, hogy nem csak egy egyszeri programról van szó, hanem a Szentkirályival együttműködve hosszú éveken át akarják motiválni és segíteni az utánpótlás sportolókat.

Berki egyúttal jelezte, bízik benne, hogy a hosszú évek óta zajló program összehozza a fiatal versenyzőket, és mire eljutnak oda, hogy olimpiai vagy világversenyekre utaznak, már ismerősökként, barátokként üdvözölhetik majd újra egymást.

Ne csak az kövesse a programot, aki nem élsportoló. Azoknak a sporttársaknak is megéri figyelni a programot, akik csak támogatni szeretnék csapattársukat, hiszen a júliustól induló második fordulóban a közönség szavazatával nemcsak a tehetségeket támogathatja, de értékes nyereményeket is bezsebelhet. Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke jelezte, a program 2016 óta támogat magyar tehetségeket, és bár az augusztusban várható díjátadón csak három nevet mondanak majd ki a győztesek között, minden versenyző számára nyitva lesz a közösség és a Szentkirályi kapuja.

The post Milliókat kaphatnak a jövő olimpikonjai a Szentkirályitól first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest