Miniszteri biztosként vigasztalódhat a Fidesz érdi polgármesterjelöltje

Thumbnail for 6167897

Új miniszteri biztost nevezett ki Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter „a generációk közötti együttműködés segítéséért” Kardosné Gyurkó Katalin személyében. A tárca közleményéből kiderül, hogy a miniszteri biztos feladatköre számos ágazatra kiterjed majd, így egyszerre érinti a családügy, a demográfia, a civil szervezetek, az oktatás és a kultúra területét. Kardosné Gyurkó Katalin – mint írták – feladatkörében felel

  • a generációk közötti együttműködést segítő igények, javaslatok koordinálásáért,
  • a szakmai-módszertani fejlesztési célok kidolgozásáért,
  • változó generációs igények összehangolásáért,
  • társadalmi programok kidolgozásáért
  • és közvetít a családi civil- és érdekképviseleti szervek és a kormányzati szervek között.

A miniszteri biztos 2016 és 2024 között a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, korábban főtitkára volt. Elnöksége ideje alatt stabilizálódtak, majd megerősödtek az egyesület pénzügyi alapjai, jelentősen nőtt az egyesület tagsága, bővültek a tagkártyához kapcsolódó kedvezmények, megnövekedett az egyesület adománygyűjtő tevékenysége, valamint több országos jelentőségű programmal bővült a tevékenysége – írták.

Kardosné Gyurkó Katalint indította a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltként Érden az idei önkormányzatai választáson, de csak a szavazatok alig több, mint 32 százalékát nyerte el a választást 61 százalékkal, magabiztosan újrázó polgármesterrel, Csőzik Lászlóval szemben. Kardosné az érdi közgyűlésbe települési kompenzációs listáról jutott be.

A miniszteri biztosnak kinevezett közgazdász tagja a Közszolgálati Testületnek is, melynek az a feladata a médiatörvény alapján, hogy felügyelje a közszolgálati média működését és a Közszolgálati Kódexben lefektetett célok érvényesülését. Illetve évente beszámoltatja a közszolgálati médiaszolgáltató vezérigazgatóját is a tevékenységéről.

Az új miniszteri biztosról korábban itt írtunk részletesen:

Kapcsolódó
Elsöprő támogatással lett a Fidesz polgármesterjelöltje a kegyelmi döntést „tiszteletben tartó” NOE-elnök

Érd első embere szeretne lenni Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, aki korábban kiváló viszonyt ápolt Novák Katalinnal.

The post Miniszteri biztosként vigasztalódhat a Fidesz érdi polgármesterjelöltje first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest