Molnár Gusztáv rehabra vonul: „Pénzt alig tudtam keresni, de a napi másfél, két liter tömény megvolt”

Thumbnail for 6125325

Molnár Gusztáv a Magyar Hang YouTube-csatornáján adott videós interjút, melyben arról beszélt, az elmúlt hónapokban komoly megpróbáltatások érték alkoholfüggősége miatt. A színész maga kereste meg a podkasztműsor szerkesztőit, hogy beszéljen problémáiról.

„Azzal, amit művelek, függőként teszek, saját magamat bántom a legjobban” – kezdett bele Molnár.

Arról, hogy van-e visszaút számára, így felelt:

Mindig van. De ez orosz rulett. Eljön a szint, ahonnan már nagyon nincs visszaút.

Azt mondja, újra rehabra vonul, immáron másodszor.

2022-ben nem saját döntésemből kerültem be, halálközeli állapotban voltam, csontsoványra fogyva, mindenem begyulladva. Fel is adtam. Akkor két barátom berakott egy autóba, levittek. Az első hétre, amit ott töltöttem, nem is emlékszem. (…) Azt érzem, most úgy elvesztettem a kontrollt, olyan mély spirálba kerültem, amiből nem tudok segítség nélkül kimászni.

Molnár úgy érzi, bizonyosan meghalna, ha most nem vonulna rehabilitációs intézetbe. Az első alkalommal is sok felismerés érte, sok dolgot tanult, de amit fejben elsajátított, azt gyakorlatban nem tudta beépíteni a mindennapjaiba.

Sokat küzdtöttem. A felelősség az enyém, én fogom meg a poharat. Az elmúlt fél évem a megoldáskeresésről szólt, de mindig ugyanaz lett a vége. Nem én vagyok az egyetlen, aki másodszor vág neki ilyenfajta intézményben való munkának.

A színész azt mondja, a rehab utáni visszaesésében közrejátszott nehéz gyerekkora, újfent igazságtalanságot tapasztalt a szakmájában, elmondása szerint tiltólistán volt egyes helyeken. De beismeri, nem voltak reális tervei, mindenbe belefogott.

Nem akarom a családomat hibáztatni, de egy egyedül töltött karácsonyom volt tavaly, és egy rokonomnak nem jutott eszébe, hogy átjöjjön…

Elmondása szerint már nincs tagadásban, tudja, hogy beteg.

Egyszer csak ott voltam, hogy nem tudok annyi pénzt szerezni, hogy egy egyszerű garzont kibéreljek. Egy évre arra vágyom, hogy legyen egy kis lakás, ahol végre ott legyenek a cuccaim. Próbáltam pénzt keresni, de nem jött össze. Arra tudtam pénzt keresni, hogy egyik napról a másikra valamit megteremtsek. A végén elkezdtem elinni.

Azt mondja, napi másfél, két liter tömény alkoholt ivott: „Teljes káosz, katyvasz. Rájöttem, hogy dolgoznom kéne ahhoz, hogy ebből kilépjek, de már alkalmatlan voltam arra, hogy dolgozzak.” Elmondása szerint arra sem emlékszik, néha honnan szerzett pénzt alkoholra.

A lakhatásáról úgy beszélt, élt munkásszállón és hajléktalanszállón is.

Az utolsó pillanatig bízott abban, hogy meg tudja majd oldani segítség nélkül a gondjait, ám végül belátta, ez nem lehetséges. Az interjú pillanatában 6 napja nem ivott már alkoholt.

The post Molnár Gusztáv rehabra vonul: „Pénzt alig tudtam keresni, de a napi másfél, két liter tömény megvolt” first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest