Műanyag szemétből kellett kiszabadítani egy róka fejét

Thumbnail for 6105496

Kiszabadították a fejét egy rókának, miután beleszorult egy műanyag tartályba – írja a BBC. A mentést az angliai Secret World Wildlife Rescue nevű szervezet hajtotta végre, amely Facebook-oldalán számolt be az esetről.

Az állatmentőket egy lakos értesítette a bajba jutott állatról, amelyet a kertjében vett észre. Az önkéntesek a helyszínre érkezve befogták a vadat, de nem tudták leszedni fejéről a műanyag hulladékot, ezért állatorvosok segítségét kérték. A szakemberek altatásba helyezték a rókát, így sikerült eltávolítaniuk róla a tartályt.



A szervezet elmondása szerint az állatot nagyon kimerítették a történtek, ezért a nap nagy részét ezután egy takaróba bújva átaludta. Miután kipihente fáradalmait, visszaengedték a vadonba.

A Secret World Wildlife Rescue mindenkit arra kér, hogy a szemetet minden esetben kukába helyezzék, a földre dobott hulladékok ugyanis életveszélyesek lehetnek az állatok számára.

Kapcsolódó
12 napig élt műanyagtartályba szorult fejjel egy szarvas

Csak azért tudott ilyen sokáig életben maradni a műanyaggal a fején, mert valahogy megrepesztette azt, a résen keresztül pedig képes volt inni és táplálkozni is.

The post Műanyag szemétből kellett kiszabadítani egy róka fejét first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest