„Muszáj nekünk nyerni, vagy kolostorba vonulok” – Ganxsta is színre lép a rap tehetségkutatóban

Thumbnail for 6159866

Én úgy vagyok valahogy underground, hogy közben tök mainstream vagyok, mint figura. Mert a piripócsi nagymamák is tudják, hogy a Ganxsta kicsoda

– összegzi pályája kettősségét Ganxsta Zolee, aki a második epizódban Beton.Hofi segítségével toborozza hatfős csapatát Budapesten. Menet közben utóbbi is megosztja tapasztalatait a válogatóra érkezőkkel, például azt, hogy miként segíthetnek a versenyhelyzetek a fejlődésben:

Én azért pesszimista szoktam lenni, de ezt a fajta pesszimizmust legyőzve mertem én is kilépni az úgynevezett fényre. Nekem is segített az, hogy részt vettem versenyen, ahol szakmai zsűri is volt.

Ezzel párhuzamosan Co Lee a könnyűzenei hagyományaira büszke Pécsen választja ki csapatát, ahol a lokálpatrióta öntudat jeleivel is találkozik:

Nemcsak magunkért jöttünk ide, hanem minden srácért, aki itt Pécsen nyomatja, hogy egy kis szcénát végre meg tudjunk teremteni, és büszkévé tegyük azokat, akik itt vannak nekünk

– mondja az egyik versenyző.

A McDonald’s Budapest Open Mic egy olyan személyiségépítő és egyben közösségteremtő kezdeményezés, amely figyelemmel kíséri a nyertesek útját a teljes ismeretlenségből a nagyközönséggel való első találkozásig és azon túl. A BOM megújuló harmadik évada új formátumban viszi tovább ezt a szemléletmódot, hiszen egy nyolcrészes dokumentumfilm-sorozatként tér vissza a 24.hu felületein, a verseny döntőjét pedig a sorozat után élőben, a budapesti Akvárium Klubban rendezik meg. A sorozat meríteni kíván az ismert tehetségkutató műsorok dramaturgiájából, ám a megszokott televíziós formátumtól eltérően filmes megoldásokkal és hatással, a szereplők útjára és személyiségükre koncentráló, inspiráló, dokumentarista portrékkal meséli el a versenyzők útját a döntőig – mondják a készítők.

Íme a második rész:

A 24.hu az Open Mic médiatámogatója.

The post „Muszáj nekünk nyerni, vagy kolostorba vonulok” – Ganxsta is színre lép a rap tehetségkutatóban first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest