Nagyot ugrott Azahriah, de a kanyarban sincs Rúzsa Magdihoz képest

Thumbnail for 5863914

Rúzsa Magdi, Azahriah, a ValMar és Miley Cyrus szólt a legtöbbször a magyar rádiókból 2023-ban – derült ki az NMHH kutatásából, amelyben a magyar rádiók tavalyi hallgatottsági adatait vizsgálták. Ebből kiderül, hogy amennyiben végig akarnánk hallgatni az összes tavaly lejátszott zenét, 103 év és kilenc hónap kéne hozzá, ennyi zenét sugároztak ugyanis tavaly a magyar rádiók. Az elemzés 147 rádió önbevalláson alapuló műsorkínálatát vizsgálta különböző változók alapján.

Az elemzés szerint a legsokszínűbb rádióadó a Bartók volt, amely 37 864 különböző zeneszámot játszott le, ebből csaknem 24 ezer külföldit és több mint 14 ezer magyart. Ezen a téren a másik véglet a Berettyó Live volt, amely átlagosan 164-szer szerkesztette műsorba ugyanazt a dalt. Hasonlóan magas ismétlésszámmal sugárzott még a Táska Rádió, és a Rádió 1 Budapest is.

A rádiós szerkesztők leggyakrabban Rúzsa Magdi dalait emelték be a kínálatba, ő lett 2023 legtöbbet játszott előadója – két és félszer többször játszották őt, mint a Puskást háromszor megtöltő Azahriaht. A 22 éves énekes ugyan egyelőre csak a huszadik, mégis kiemelkedően teljesített 2023-ban: egy évvel korábban még csak a 171. volt a listán.

A külföldiek terén nem történt változás 2022-höz képest: az albán származású amerikai énekesnő, Ava Max volt a legnépszerűbb, a második helyezett egy román énekesnő, Minelli volt.

A legtöbbet játszott magyar dal 2022-höz képest nem változott: még mindig Szikora Robi és a ValMar közös szerzeménye, az Úristen dől a rádiókból, tavaly több mint 12 ezerszer játszották le.

Az év legtöbbször játszott slágere azonban mégsem magyar előadó dala lett – bár a klipet fényképező Rév Marcell által van magyar vonatkozása –, hanem a világot úgy egyébként is letaroló új szakítóhimnusz, a Flowers Miley Cyrustól. A dalt több mint 15 ezerszer játszották le a magyar rádiókban 2023-ban.

The post Nagyot ugrott Azahriah, de a kanyarban sincs Rúzsa Magdihoz képest first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest