Nem tanácsadóként kap fizetést az elbocsátott igazgató

Thumbnail for 5863502

Vadai Ágnes (DK) arról kérdezte az egészségügyért is felelős Pintér Sándor belügyminisztert, miként maradhatott tanácsadóként a veszprémi kórházban, annak tavaly elbocsátott igazgatója.

Az ellenzéki politikus idézte lapunk cikkét, amely szerint a tavaly év végén elbocsátott kórházi vezetők egyike volt Töreki-Vörös Ibolya is, aki azonban jelenleg is tanácsadóként dolgozik a megbízott igazgató, Lang Zsuzsanna mellett. Ezt kérdésünkre a kórház is megerősítette.

Rétvári Bence államtitkár Vadai Ágnes kérdésére most azt válaszolta, hogy a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban csak egy ember dolgozik tanácsadóként, ő azonban nem a korábbi főigazgató.

Töreki-Vörös Ibolya azért kap fizetést, mert a megbízott főigazgató munkáját segíti a vármegyei feladatellátás szervezésében. Rétvári Bence közölte azt is, hogy ezért a munkájáért a bérét a hatályos jogszabályok szerint – életkorának, képzettségének megfelelően – az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény alapján téríti az intézmény.

Töreki-Vörös Ibolya az országos rendőrfőkapitány-helyettes felesége, Pápán a Fidesz-KDNP színeiben önkormányzati képviselő.

Kapcsolódó
Tanácsadóként kap fizetést a veszprémi kórház tavaly elbocsátott igazgatója, a gazdasági igazgatót pedig többször is figyelmeztették

Nem jelentett fedezetlen kötelezettségvállalás, nem teljesített intézkedési terv, autóbeszerzés, béremelés ellenére csökkenő bérek: ügy ügy hátán a Veszprém vármegyei kórházakban.

The post Nem tanácsadóként kap fizetést az elbocsátott igazgató first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest