„Nem tárgyalunk terroristákkal” – Oroszország nem vesz részt a második békecsúcson sem

Thumbnail for 6107803

Oroszország nem vesz részt az Ukrajna által tervezett második békekonferencián sem – jelentette be a moszkvai külügyi szóvivő szombaton.

Marija Zaharova az MTI szemléje szerint úgy fogalmazott, szerinte a második konferenciának is ugyanaz lesz a célja, mint a júniusi svájci csúcstalálkozónak: hogy „előmozdítsák az illuzórikus Zelenszkij-formulát mint a konfliktus kezelésének alapját, megszerezzék az országok többségének támogatását, és ultimátumot adjanak Oroszországnak a kapitulációról”.

„Ilyen csúcstalálkozókon mi nem fogunk részt venni” – szögezte le Zaharova, hozzátéve, hogy az eljárás az ukránok és angolszász szövetségeseik újabb átverése, szerinte az egésznek semmi köze nincs a konfliktus rendezéséhez. A szóvivő ugyanakkor megjegyezte, hogy Oroszország kész megvitatni „valóban komoly javaslatokat”, amelyek számításba veszik azt is, hogy milyen a helyzet a harctéren, ennél konkrétabbat azonban nem mondott.

Zaharova végül megemlítette azt is, hogy Volodomir Zelenszkij ukrán elnök arról próbálja meggyőzni Joe Biden amerikai elnököt, hogy bólintson rá azon elképzelésére, hogy a nagy hatótávolságú amerikai fegyvereikkel Oroszország területét támadják. Zaharova szerint ez terrorizmus az orosz lakosság ellen, ők pedig nem fognak terroristákkal tárgyalni.

Kapcsolódó
Zelenszkij sürgeti Bident, hogy hagyjon nyomot a történelemben, és engedje lecsapni Ukrajnát orosz földön

Az ukrán elnök még Biden elnöksége alatt bevetné Oroszország ellen a nagy hatótávolságú amerikai fegyvereket.

The post „Nem tárgyalunk terroristákkal” – Oroszország nem vesz részt a második békecsúcson sem first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest