Népszava: 10 kilométeres kerülőt kellett tennie több tanyasi embernek Mészáros és Szijjártó kiskőrösi látogatása miatt

Thumbnail for 6140898

Tíz kilométert kerültek a tanyasi emberek, hogy Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc nyugodtan avathasson – írja a Népszava. A külügyminiszter Mészáros Lőrinccel együtt látogatott el Kiskőrösre, hogy beszámolhasson a kínai kölcsönből épülő Budapest-Belgrád vasútvonal új stációjáról.

A Népszava cikke szerint a lezárást a Terrorelhárítási Központ rendelte el, ezért kellett kerülnie több környéken lakónak. Azért, hogy zavartalan legyen a miniszteri és oligarchai megtekintés, nem csak a helybelieket tartották távol, hanem a független sajtót is. A Népszava nem kormányzati forrásból már korábban értesült a szerdai avatásról, ezért megkeresték az illetékes tárcákat. A külügyhöz irányították őket, innen viszont választ sem kaptak. Szerda délelőtt pedig, az avatás helyszínén azzal utasították el belépésüket, hogy „nincsenek a meghívottak listáján.”

A lap megjegyzi: az, hogy zárt körűvé tették az avatást, különösen azért meglepő, mert nem magánberuházásról van szó. A becslések szerint mintegy 800 milliárd forintos munkálatok kisebb részét közvetlenül közpénzből állják, 85 százalékát pedig olyan kínai hitelből, amit a magyar adófizetők fizetnek majd ki húsz év alatt.

The post Népszava: 10 kilométeres kerülőt kellett tennie több tanyasi embernek Mészáros és Szijjártó kiskőrösi látogatása miatt first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest