„Nő vagyok, színes bőrű, és még a hajam is kék” – megválasztották Magyarország első színes bőrű női polgármesterét

Thumbnail for 5954556

Mwajas Kriszta lett az első színes bőrű női polgármester Magyarországon, miután az egyik legkiélezettebb választási versenyben, mindössze egy szavazatos előnnyel leváltotta Pócsmegyer 22 éve hivatalban lévő polgármesterét, Németh Miklóst – írta a Blikk. A leendő polgármester a Helyi Erők nevű szervezet civil jelöltjeként indult, és a harmadik színes bőrű magyar politikus is lett egyben.

Pont nőktől kaptam ilyen kérdéseket, hogy nő létemre miért akarok elindulni. Nekem meg ez eszembe sem jutott, ahogy azzal sem foglalkozom, hogy színes bőrű vagyok, de megjegyzéseket nem kaptam emiatt. Nem volt téma. Édesapám kenyai származású, de én Budapesten születtem. (…) Sőt, mondok még valamit, nem csak, hogy nő vagyok, színes bőrű, de még a hajam is kék és tetoválásom is van

– mondta Mwajas, aki inkább gondol magára közösségi emberként, mint politikusként. A közel háromezer lelket számláló Pest megyei település újonnan megválasztott vezetője – aki korábban filmes utómunka-rendezőként dolgozott – szerint a helyi lakók aktívan tesznek Pócsmegyer fejlesztéséért, ebben látja a falu jövőjét is, habár szemléletváltásra van szükség a vezetésében.

„Valahogyan kell saját bevételt szereznünk, mert az ilyen kicsi települések iszonyatosan szoros nadrágszíjjal működnek, a pénz éppen a talpon maradásra elég, hiszen az állami támogatáson kívül más bevételünk nem nagyon van. Viszont rengeteg értékünk van, amit ki tudnánk használni. Két oldalról ölel bennünket a Duna, sőt van egy gyönyörű tavunk és csodálatos természeti értékek vesznek körül. Tehát minőségi turizmust építhetünk ki” – mondta Mwajas a lapnak.

The post „Nő vagyok, színes bőrű, és még a hajam is kék” – megválasztották Magyarország első színes bőrű női polgármesterét first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest