Nyári pörgés a Schladming-Dachstein régióban

Thumbnail for 5868904
©Planai-Hochwurzen Bahnen/Rene Strasser Felvonóval a hegyekbe

Nézzük hát mit kínál Schladming-Dachstein! Több mint 1000 kilométer túraútvonal és a hegyikerékpáros ösvények több mint 680 kilométer hosszú hálózata vezet a térség legszebb látnivalóihoz, de drótkötélpályák, három bikepark, hegyi gokart, szurdoktúrák és 33 via ferrata útvonal is csalogatja az adrenalinfüggőket.

© Planai-Hochwurzen Bahnen/Harald Steiner A hegyi gokartot mindenképp érdemes kipróbálni
© Tourismusverband Schladming-Dachstein/Christoph Huber Stoderzinken via ferrata útvonala

Ha kellemesen megizzadtál, akkor pedig 6 fürdőtó nyújt természetes csobbanási lehetőséget káprázatos hegyi környezetben: titkos tippünk a Brettersee, melynek kristálytiszta vize a fényviszonyoktól függően kék, zöld vagy smaragd színben ragyog.

© Tourismusverband Schladming-Dachstein/Christoph Huber Friedenskircherl – egy kis templom a hegyekben

A 300 hegyi tónak, a 100 vízesésnek és a számtalan forrásnak köszönhetően ez egyébként Ausztria egyik vizekben leggazdagabb környéke, ezért az „Ezer forrás völgyének” is nevezik. Ne hagyd ki tehát a vadvizeket követő tematikus túrákat sem! A gyerekeknek is hosszú lenne felsorolni minden izgalmas programot – többek között nyári szánkópálya, magashegyi játszótér, erdei meseösvények és csak nekik kialakított via ferraták közül választhatnak.

© Schladming-Dachstein/Peter Burgstaller A páratlan ízek mellé páratlan látvány is jár

Hogy ne csak a pörgésről szóljon a nyaralás, több mint 90 hütte kínál kiadós ételeket rusztikus környezetben, a császármorzsától a préseltsajtgombóc-levesen át a különleges regionális specialitásokig. Ráadásul a négy Gault&Millau szakácssapkával kitüntetett séf neve a garancia arra, hogy az Almkulinarik by Richard Rauch projekt akcióban résztvevő hütték idén nyáron is emlékezetes gasztroélményeket nyújtanak.

Ezt a pazar csomagot a Schladming-Dachstein Sommercard teszi még kényelmesebbé és izgalmassá. Élvezd a kártya nyújtotta szabadidős programokat, és készülj fel egy felejthetetlen nyaralásra a Schladming-Dachstein régióban!

További tippek és foglalható ajánlatok: https://www.austria.info/hu/nyar-ausztriaban/schladming-dachstein

The post Nyári pörgés a Schladming-Dachstein régióban first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest