Ő Kevin, a világ legmagasabb kutyája, akit gyakran lónak néznek, de retteg a porszívóktól

Thumbnail for 5939261

Egy iowai család házi kedvencét, Kevint nemrég kiáltották ki a világ legmagasabb kutyájának. A Gunniess világrekorder dán dog azonban nem szállt el magától, sőt, a gazdái szerint sem a hírnevével, sem a nagyságával nincs tisztában, ugyanis mindent szeret megcsinálni, amit kistestű kutyák szoktak.

Kevin amúgy a Reszkessetek betörők! főhőséről kapta a nevét, és egy hároméves gyerek átlagos magasságával bír (1,97 méter). Ez mintegy húsz centivel haladja meg a dán dogok átlagát, ami miatt gyakran nézik kisebb lónak az emberek. Amúgy rendkívül barátságos, még a macskákat is csak tisztességből kergeti meg olykor, de nem bántja őket. Az automata porszívótól viszont szabályosan retteg.

Nem engedi két méternél közelebb jönni, akkor inkább felugrik és elszalad előle

mesélte Tracy Wolf, Kevin egyik gazdája, aki azt is megosztotta, hogy a családban jó ideje mondogatták már, hogy az övék a világ legmagasabb kutyája, mielőtt hivatalosan is kiderült, hogy nem csak hazabeszélnek. A dán dogot amúgy vaddisznók becserkészésére tenyésztették, és Kevin szokott is olykor kergetőzni, de azért túlmozgásosnak nem neveznénk: kedvenc elfoglaltsága a kanapén szunyókálás, amit akkora átéléssel végez, hogy alig tudják felébreszteni egy-egy séta előtt.

New world’s tallest dog makes humans look small pic.twitter.com/aJqSwKP3cK

— Guinness World Records (@GWR) June 13, 2024

The post Ő Kevin, a világ legmagasabb kutyája, akit gyakran lónak néznek, de retteg a porszívóktól first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest