Odacsapott a forintnak a friss inflációs adat

Thumbnail for 6141420

Csütörtök reggel 9 után lendületesebb forintgyengülés érkezett, melynek hatására az EUR/HUF jegyzések a 400-as szintig emelkedtek. Délelőtt 10 óra után már a 400,20-as szint felett jár az árfolyam. Mostanra egy hajszálnyival visszaerősödött a 400-as szint alá, a kurzus 399,9 körül tartózkodik.

A portál szerint egyszerre több oka is van annak, hogy reggel óta lassan, fokozatosan gyengül a forint és az euróval szembeni árfolyama ismét átlépte a 400-as szintet.

Nem kedvez a régiós devizáknak, hogy a dollár megint erősödésbe kapcsolt, és csütörtök reggel az euró ellenében az 1,093-as szintet vette célba. Ezzel az amerikai fizetőeszköz közel 2 havi csúcsára erősödött.

Egyedi tényező is állhat a forint esése mögött. Ez pedig a ma reggel megjelent kedvező magyar inflációs adat lehet, amely a jegybanki célnak megfelelő. Korábban a jegybank részéről érkezett olyan kommentár (a gyengülő forint is adhatta ezt az apropót), hogy az MNB a kamatcsökkentések terén óvatosabb lehet, ám a piaci szereplők most látva az alacsony inflációs adatot elkezdhettek akár arra is spekulálni, hogy

a jegybank kamatcsökkentési kedve visszatér majd.Erről, az MNB viselkedését befolyásoló hatásról korábban lapunk is írt.

The post Odacsapott a forintnak a friss inflációs adat first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest